Može li Kamala pobijediti Trumpa?

Ivana Petrović: "Ovo je slučaj bez presedana. Povlačite konja 10 metara pred kraj, a u SAD-u to nije trka ni ples lipicanca, nego galop"

Ivana Petrović je u Dnevniku Nove TV komentirala predizbornu kampanju u SAD-u.

Urednica vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović komentirala je odluku američkog predsjednika Joea Bidena da odustane od kandidature za novi mandat u Bijeloj kući, zbog čega je izgledno da će kandidatkinja demokrata biti Kamala Harris.

"Harris prvo mora biti potvrđena na konvenciji Demokratske stranke 20. kolovoza jer su ovi glasovi koje je osigurala takozvani 'obećani' glasovi. Oni moraju biti potvrđeni i ako ih bude dovoljan broj, ona će biti potvrđena kao kandidatkinja bez obzira na mogućnost da se pojavi neki drugi izazivač", objasnila je Petrović.

"Primijetila sam da je Nancy Pelosi rekla da se svatko može kandidirati, što znači da ta stranačka seniorka nije baš oduševljena kandidaturom Kamale Harris. Slušala sam ju jučer i danas i ona se stalno vrtjela oko istih i prožvakanih tema, ali ovo je tek početak kampanje", dodala je.

Pročitajte i ovo Za Dnevnik Nove TV Policajcima prijetio sjekirom i nožem pa preminuo. Njegova majka kroz suze poručila: "Tu sam ga našla, pod crnim najlonom. Njegova djeca moraju živjeti s time..."

Donald Trump je u ovom trenutku daleko popularniji od Harris.

"Želim naglasiti da će izbore za predsjednika rješavati novac – financijski lobiji i donacije. Uz Trumpa su naftni lobiji, avionska, automobilska i građevinska industrija te oko 90 posto vjerskih zajednica. Harris podržava farmaceutska industrija, filmska i glazbena industrija te turizam", napomenula je Petrović.

Povlačenje Joea Bidena, nastavila je, vrlo nezgodno za demokrate.

"Ovo je slučaj bez presedana. Ovo je prvi put da se dogodilo da se u započetoj kampanji, s već potvrđenom nominacijom povukao jedan kandidat. Jako je nezgodno 10 metara pred kraj povlačiti konja iz trke, a u Americi to nije trka, nego galop. To nikako nije ples lipicanca", ustvrdila je.

Napomenula je da je Trump dobro odabrao trenutak za dati novi intervju.

"Očito je vidio da je zadnja dva dana Bidenova ostavka potisnula vijest o pokušaju atentata pa je napravio intervju da ponovo to oživi", rekla je.

"Zanimljivo mi je da se naglo ugasila vijest, koja je nakratko bila plasirana u američke medije, da je pokušaj ubojstva Trumpa iranska zavjera. Iranska služba je jedna od najopasnijih u svijetu i ona ne vrbuje adolescente koji vjerojatno imaju psihičke probleme. Da je ona iza ovoga, on vjerojatno ne bi bio među živima", zaključila je Petrović.

Pročitajte i ovo Nepogode VIDEO Stanovnici u nevjerici nakon snažnog nevremena: "Tako veliku tuču nikad nisam vidio, šteta je 100 posto, tu nema oporavka"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr