Provjerila ekipa Dnevnika Nove TV

Kod usjeda ili doma? Gdje se više isplati ići u kupovinu: "Katastrofa i bezobrazno, hvala našim političarima"

Mnogi Hrvati u kupnju namirnica i shopping sve češće odlaze u i nekoć popularan Trst. Što je tome razlog, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Kupovanje, spremanje, zbrajanje i oduzimanje i sve to preko granice. Trst je ponovno postao stalna šoping stanica za Hrvate.

"Dosta stvari je jeftinije čak 50% i više uglavnom pašta, kemija, sir, ulje maslinovo.", kaže Sandra iz Pule.

"Neke cijene su prilično jeftinije, čak i nelogično, i za neke stvari koje su hrvatska proizvodnja, tako da to smo se začudili", priznao je Emir iz Zagreba.

"Kolica smo napunili i mi u istom diskontnom dućanu, kupujući iste proizvode u Hrvatskoj i Italiji. Razlika je bila gotovo 6 eura u korist Italije. Proizvodi od mesa, mlijeka, ulja, jaja pa sve do tune, sireva i banana", osobno se u Trstu uvjerila novinarka Katarina Jusić Mezga za Dnevnik Nove TV.

U čemu je još sve razlika i što se najviše isplati kupiti, pogledajte u videoprilogu.Pogledajmo gdje je razlika.

Pročitajte i ovo crne brojke Simbol smrti: Nakon tragedije na Google Maps-u osvanuo novi naziv za kamenolom

Pročitajte i ovo Teška prometna nesreća FOTO Užas kod Novske, prevrnuo se kombi pun ljudi: "Čula sam udarac i zapomaganje, trojica su ležala u mojem dvorištu"

Pročitajte i ovo viralna snimka Srbin došao motorom u Trogir: Kada je rekao odakle dolazi, vlasnik kafića rekao mu je - "Pogledaj mi ruku"