"Koprcao se u šljunku"

"Noću se ondje nema što raditi": HSP-ovac koji je zapalio službeni automobil vozio bez vozačke i pod utjecajem alkohola?

Mate Lukić Foto: Luka Gerlanc/Cropix
HSP-ov zadarski gradski vijećnik u petak je skrivio prometnu nesreću na Dugom otoku. Izvori tvrde da je imao različite priče o događaju, a moguće je i da je bio pod utjecajem alkohola.

U petak se na Dugom otoku dogodila uistinu nesvakidašnja prometna nesreća. HSP-ov zadarski gradski vijećnik Mate Lukić, potvrđuju iz policije nakon obavljenog očevida, vozeći službeno vozilo Natura Jadere, inače ustanove koja se bavi zaštitom prirode, prouzročio je prometnu nesreću.

"Nepropisno se kretao izvan svoje obilježene prometne trake, uslijed čega silazi s kolnika te se zaustavlja na mekanoj kameno-šljunčanoj površini, gdje se ukopava kotačima vozila. U namjeri ponovnog pokretanja vozila dolazi do pregrijavanja i zapaljenja motora, te se požar proširio na cijeli automobil, koji je u potpunosti izgorio", izvijestili su javnost iz PU zadarske i dodali da je Lukiću istekla vozačka dozvola. Odnosno, vozio je bez nje.

Što se uistinu dogodilo?

"Policija je za nesreću saznala oko 3 sata u noći. Mate je svoga šefa nazvao tek ujutro. Imao je različite priče za policiju i za šefa. Nesreća se dogodila još u večernjim satima, samo što je Mate htio zataškati što se zapravo dogodilo. Upao je u 'škalju', htio se iz nje izvući pošto-poto, koprcao se, i dok je nabijao gas do iznemoglosti, auto se pregrijao i zapalio", tvrde dobro upućeni izvori, koji dodaju da se 34-godišnji čuvar prirode i zabavljao uz alkohol na Dugom otoku, a ne kako je on dan nakon nesreće tvrdio na svom profilu na Facebooku, isključivo radio svoj posao.

No postavlja se pitanje što je Lukić radio na otoku u sitne noćne sate. Na Dugom otoku nalazi se plaža Sakarun, koja je pod zaštitom Nature 2000 i čuvari prirode redovito je obilaze.

"Noću se ondje nema što raditi. Iako Lukić tvrdi da je na Sakarunu bio isključivo radi posla, čisto sumnjam da se posidonija bolje vidi u mraku", rekao je naš izvor.

Pročitajte i ovo požari haraju FOTO Potresni prizori premorenih vatrogasaca: "Slika koja govori, slika kojoj ne treba opis..."

Mate Lukić kasnije se još jednom oglasio na svom profilu.

"Iako smatram da nisam napravio ništa loše. Svi koji me znaju znaju da ću politički postupiti moralno, korektno kao uvjek. Čista obraza", napisao je Lukić. 

I četiri dana nakon nesreće koju je skrivio, Lukić je i dalje gradski vijećnik, ali i zaposlenik Nature Jadere. Naime, kako doznajemo, o njegovu daljnjem poslu u toj ustanovi uskoro bi trebalo odlučivati Upravno vijeće. O poslu u Gradskom vijeću i daljnjem bavljenju politikom odluku pak treba donijeti sam Lukić.

"Da je ovo normalna država u kojoj političari imaju imalo srama, Lukić bi dao ostavku!" ogorčen je naš sugovornik.

Inače, Lukić je široj javnosti poznat po svojim rigidnim desničarskim stavovima, o čemu preko društvenih mreža gotovo svakodnevno obavještava svoje pratitelje.

Pročitajte i ovo kod Tučepa VIDEO Pogledajte zastrašujuću snimku požara: "Ajde, ajde, penji se!"

No vratimo se na nesvakidašnju nesreću na Dugom otoku. Lukiću su u nesreći utvrđene lakše tjelesne ozljede, a izuzeti su i uzorci krvi i urina radi daljnjih toksikoloških vještačenja.

Protiv njega je zadarska policija podnijela optužni prijedlog nadležnom sudu zbog utvrđenih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a o svemu je obaviješteno nadležno Državno odvjetništvo u Zadru.