Počela predizborna konvencija HSP-a

Slika nije dostupna
Pod parolom "Zaštiti svoj san" u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski počela je predizborna konvencija HSP-a kojom stranka započinje kampanju za parlamentarne izbore.

HSP jedini Hrvatskoj može vratiti dostojanstvo, poručio je danas čelnik 'pravaša' Anto Đapić na stranačkoj predizbornoj konvenciji, prozvavši HDZ i SDP da su za mandata na vlasti pokazali nebrigu za hrvatskog čovjeka i svoje politike kreirali prema stranim interesima.

Đapić je u govoru pred oko 2000 stranačkih izaslanika na konvenciji, kojom je HSP počeo predizbornu kampanju, HDZ i SDP nazvao "političkim sijamskim blizancima" za čijih se mandata na vlasti, kazao je, sadržajno ništa nije promijenilo niti donijelo dobroga Hrvatskoj.

"Dva politička blizanca ne mogu donijeti promjene koje su Hrvatskoj nužne, ali mi to možemo i hoćemo. Izlaz Hrvatske iz košmara u našim je rukama", istaknuo je, prozvavši HDZ i SDP da ih zanima samo kako doći i ostati na vlasti.

Obje su stranke, rekao je, pokazale nebrigu prema hrvatskom
radništvu, kreirali hrvatsku politiku prema stranim interesima,
produbile socijalne razlike, iznevjerile hrvatske građane koji su očekivali jaku i naprednu Hrvatsku.

"Ovo nije Hrvatska koju smo sanjali", rekao je Đapić, istaknuvši da je izlazak iz takvog stanja u rukama HSP-a, koji, naglasio je, ima ljude i programe i kao nikada do sada spreman je preuzeti kormilo vođenja države.

Đapić je istaknuo da HSP među ostalim strankama ne vidi partnera s kojim bi sastavljao novu vladu, da ni na jednu stranku ne gleda kao na vjerodostojnog partnera "koji ti neće zabiti nož u leđa kao HDSSB u Osijeku".

Očekuje pobjedu HSP-a na predstojećim izborima, s trostruko više saborskih zastupnika nego ih imaju danas, a nudi stručne ljude koji mogu život u Hrvatskoj učiniti boljim.

Osvoje li 'pravaši' vlast, Đapić najavljuje provođenje strateške
mikroekonomske reforme kojom će smanjiti nezaposlenost, povećati zaposlenost, smanjiti vanjsko zaduživanje, osigurati ravnomjerni razvoj svih hrvatskih regija, proglasiti gospodarski pojas, okrupniti zemljište i kreditirati seljake.

Najavio je i politiku demografske obnove s najmanje deset tisuća kuna iz državnog proračuna za svakog novorođenog hrvatskog državljanina, besplatno računalo za svakog osnovnoškolca, a za maturanta besplatni vozački ispit.

Đapić je rekao i da je konačno vrijeme da vanjska politika prestane diktirati unutarnju politiku, dodavši da HSP načelno podupire ulazak u EU, ali samo u slučaju zaštite nacionalnih interesa, "da do ulaska ne dođe samo radi ulaska", a snažno podupire ulazak u NATO.

Najavio je snažniju skrb prema dijaspori i Hrvatima u BiH, kojima Hrvatska, kaže, mora pokazati zahvalnost na svemu što su učinili.

Đapić je na završetku konvencije predstavio 30-tak novih ljudi HSP-a koje je nazvao "udarnom iglom", a koji će, zajedno sa sadašnjim 'pravaškim' saborskim zastupnicima, po Đapićevim riječima, dati sve od sebe da afirmiraju sve one vrijednosti za koje se HSP zalagao.

Povezane teme