Naime, rukometni je savez organizaciju hrane ugovorio s jednom zagrebačkom tvrtkom za svih šest gradova domaćina. Domaćini su tako ostali bez prigode, ne samo za dobru zaradu, već i za prezentaciju tradicionalne, autohtone kuhinje. Osječki ugostitelji su se pobunili jer, kažu, mogu biti i kvalitetniji i jeftiniji.
Gradovi domaćini nisu imali pravo glasa. Ugovoreni obrok po osobi stajat će 350 kuna, što je gotovo trostruko skuplje od najskupljeg menija u Osijeku. Osim hrane, iz Zagreba će dolaziti i cijela logistika.
Ipak tradicionalne slavonske specijalitete sudionici i gosti svjetskog rukometnog prvenstva kulen, šunku ili čvarke, imat će prigodu kušati u brojnim restoranima. Na slobodne dane, bez rukometa, za sve su reprezentacije organizirani posjeti baranjskim vinskim podrumima i seoskim gospodarstvima.
Gladni neće ostati ni brojni svjetski novinari, najviše ih je akreditirano iz Francuske i Mađarske, koji će imati prigodu usporediti kakvoću slavonskih vina sa onima iz svojih zemalja.