"Puni sreće i ponosa"

FOTO Helikopter Black Hawk u akciji: Prevezli srce za transplantaciju iz Zadra u Zagreb

Posada HRZ-a helikopterom Black Hawk izvršila je hitni zračni medicinski prijevoz transplantacijskog tima i srca iz Zadra u Zagreb.

Tročlana letačka posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva helikopterom Black Hawk UH-60M 194. eskadrile višenamjenskih helikoptera 91. krila izvršila je danas  u jutarnjim satima, hitni zračni medicinski prijevoz četveročlanog transplantacijskog tima i transplantacijskog organa (srce) iz Zadra u Zagreb, priopćio je MORH.

Na poziv transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva, posada helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obavila je prijevoz transplantacijskog tima s polijetanjem u ranim jutarnjim satima iz vojarne Lučko s kirurškom opremom do Zadra. Nakon uspješne medicinske operacije transplantacijski tim je zajedno sa srcem za transplantaciju helikopterom Black Hawk stigao iz Zadra u KB Dubrava u Zagrebu.

Helikopterom Black Hawk prevezeno srce za transplantaciju iz Zadra u Zagreb Foto:MORH

"Posada Hrvatskog ratnog zrakoplovstva na helikopteru Black Hawk odradila je let prijevoza srca. Zajedno uz četveročlani medicinski tim koji je stigao na Lučko pun volje i elana, poletjeli smo u Zadar u tri sata u noći gdje je tim otišao na operaciju, a mi smo čekali u pripravnosti. U KBC Dubrava sletjeli smo u 8:25 sati puni sreće i ponosa. Uvijek je lijep osjećaj kad se odradi ovakav human posao“, istaknula je jedna od članova posade Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Pročitajte i ovo Nuklearno oružje Rusija objavila ono od čega svi strahuju: "Zapad nas je na to primorao"

Pročitajte i ovo Drama u Kaliforniji Dječju igru tijekom piknika prekinula opasna zvijer: Ščepala dječaka (5), zahvaljujući brzoj reakciji sve je dobro prošlo