EU Izbori 2024

Plenković na predstavljanju EU kandidata otkrio podatak koji se dugo čekao: "Danas je dan..."

HDZ je održao sjednice Predsjedništva i Nacionalnog odbora nakon kojih predstavljaju kandidate i izborni program za nadolazeće izbore za Europski parlament.

HDZ predstavlja kandidate i program za europske izbore. Nositelj EU liste je Andrej Plenković, koji je još jednom ponovio kako je postignut dogovor oko sastavljanja parlamentarne većine te rekao kako u ovom trenutku ima 76 potpisa za sastavljanje parlamentarne većine. 

"Danas je dan u kojem imamo 76 potpisa za našu treću vladu!", kazao je.

Prilikom predstavljanja liste za EU izbore, Plenković je rekao kako mu je privilegija biti nositelj liste s ljudima koji su se do sada u svojem radu dokazali kao oni koji su učinili Hrvatsku ovako utjecajnom u Europi.

 

      

"Ovo je po meni najjača lista koju smo do sada imali", rekao je i naglasio niz strateških postignuća koje je Hrvatska do sada na europskom planu ostvarila. 

"Mi smo danas iskusna vlada s iskusnim ministrima, postali smo akteri koji vrlo učinkovito znaju doći do rezultata, ne zatvaranjem vrata, nego otvaranjem, dijalogom i uključivosti koje je omogućilo da ostvarimo sve naše strateške ciljeve", ponovio je. 

Pročitajte i ovo Nije im sjelo Penavu razapeli na društvenim mrežama: "Sram te bilo. Je*i se ti i Plenky"

Izbori za Europski parlament održavaju se 9. lipnja, a osim Plenkovića na prvom mjestu, na listi HDZ-a nalaze se između ostalog i dosadašnji europarlamentarci Dubravka Šuica, Davor Ivo Stier, Karlo Ressler, Željana Zovko, Sunčana Glavak, Tomislav Sokol te Marijana Petir

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Milanović objavio kada će dati mandat Plenkoviću, napravili potez bez presedana pa se predomislili

Plenković je prilikom predstavljanja liste u travnju rekao kako to pobjednička lista onih koji stvarno rade za Hrvatsku, a za svoju poziciji na vrhu rekao je da je tek podrške kandidatima.