Špica sezone

Gužve na autocestama: Normalizirao se promet nakon lančanog sudara kod Karlovca

Slika nije dostupna
Uklonjena su vozila iz prometne nesreće na 46. km autoceste A1 Zagreb - Split - Ploče u tunelu Sv. Marko u smjeru Dubrovnika, promet se normalizirao no i dalje je pojačan, izvijestio je Hrvatski auto-klub u nedjelju ujutro.

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti te nekim graničnim prijelazima, a u zonama radova mogući su povremeni zastoji.

Vozi se usporeno: na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče između čvorova Karlovac i Bosiljevo I u smjeru Dubrovnika, na državnoj cesti DC 102 na Krku isprekidana je kolona u smjeru kopna od Omišlja do rotora Šmrika, a zbog održavanja sajma u Benkovcu gužve su na svim pristupnim cestama Benkovcu.

Kolona zbog lančanog sudara

Ranije je na autocesti A1 Zagreb - Split - Ploče zbog lančanog sudara bila kolona između tunela Sv. Marko i odmorišta Draganić u smjeru Dubrovnika oko 8 km.

U prometnoj nesreći je sudjelovalo osam vozila, ozlijeđenih nema. Vozila su uklonjena i promet se normalizira, doznajemo iz policije.

Danas od 12:00 do 23:00 sata na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona.

U prekidu je brodska linija Komiža-Biševo.