Problemi s hidrantima

Ugašen požar u Novom Jelkovcu: Nije poznat uzrok požara u skladištu namještaja

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Na teren u Novom Jelkovcu izašlo je više desetaka vatrogasaca i najmanje 14 vatrogasnih vozila. Nakon 14 sati vatra je stavljena pod kontrolu.

U nedjelju oko podneva buknuo je požar u ulici Rimski put, u naselju Novi Jelkovec, a gorjela je trgovina namještaja Prima. Kako je javio Saša Vejnović, novinar portala DNEVNIK.hr, koji je bio na mjestu događaja, ubrzo je pristigao veliki broj vatrogasnih ekipa i policija. Na terenu je bilo50 vatrogasaca i najmanje 14 vatrogasnih vozila. Požar je ugašen negdje oko 16 sati, a uzrok požara i materijalna šteta bit će poznati nakon policijskog očevida, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Zagreb. Vatrogasci na mjestu događaja i dalje pretražuju žarište. 

S obzirom na velike količine gorivog materijala u prostoru skladišta namještaja zagrebački vatrogasci očekuju da će pretraživanje potrajati do kraja dana, pa će policija moći vjerojatno tek sutra obaviti očevid radi utvrđivanja materijalne štete i uzroka požara.

Po prvim informacijama, gorjelo je u skladištu trgovine, a vatrogascima je posao otežavala i činjenica da hidranti u blizini, kako se čini, nisu bili u funkciji pa su tražili gdje će se spojiti. Na koncu su se koristili vanjskim, udaljenijim hidrantima.

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama ističu kako je gradska hidrantska mreža u punoj funkciji, a na požarištu nisu bili u funkciji hidranti koji se nalaze unutar objekta Prime.

Razlog nefunkcioniranja hidrantske mreže unutar objekta bit će poznat nakon očevida, priopćili su iz Ureda.

Doznajemo da ozlijeđenih u ovom požaru nema.

Tijekom gašenja bila je blokirana cesta koja prolazi pokraj trgovine namještajem. Vatra je stavljena pod kontrolu iza 14 sati, ali ugašena malo nakon 16. Salon namještajem u Novom Jelkovcu, doznajemo, renoviran je i otvoren prošle godine u studenome. (M.V. /Hina)