hitne intervencije

Gusta magla, kiša i zvijeri - za HGSS-ove intervencije potrošeni znatni iznosi: Spašavali i izgubljene turistice koje su bježale od čopora čagljeva

HGSS opet u akciji. Spasili su dvije strane državljanke na svetom Iliji iznad Orebića koje su se izgubile i bježale od čagljeva.

Dvije turistice izgubile su se na planini za vrijeme guste magle, jakog vjetra i kiše, a onda su još naišle na čopor čagljeva.

HGSS-ovci su ih spasili u subotu oko 13:30. Kažu da imaju vrlo malo intervencija zbog divljih životinja, ali zato gubljenju po planinama i šumama često svjedoče.

Samo ovog ljeta imali su između 200 i 250 intervencija. Spašavanja se plaćaju iz državnog i proračuna gradova i općina. Iz HGSS-a ne otkrivaju koliko novca je potrošeno, ali kažu - radi se o znatnim iznosima.

 Priču pogledajte u videoprilogu reporterke Dnevnika Nove TV Valentine Baus.

Pročitajte i ovo "Vrulje izlazile u podrumima" VIDEO Nevrijeme uzrokovalo kaos: "Strava, to je bila nevjerojatna količina vode", "Ovo nisam doživjela u više od 70 godina života"

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu Hezbolah ispalio projektile na Izrael nakon napada izraelskih snaga na Jemen. Oglasio se i Biden