Gošća Dnevnika Nove TV

Veliki skandal u romskoj zajednici, predsjednica Saveza Roma komentira izbacivanje Veljka Kajtazija: "Nasilja je bilo..."

Gošća Dnevnika Nove TV je Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Hrvatskoj "Kali Sara". Komentirala je izbacivanje Veljka Kajtazija iz udruge.

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi izbačen je iz udruge "Kali Sara" nakon što je optužen za fizičko naselje. 

Njegovo izbacivanje iz udruge u Dnevniku Nove TV komentira Suzana Krčmar, predsjednica Saveza Roma u Hrvatskoj "Kali Sara", ujedno i osoba koja ga je prijavila. 

Kajtazi optužbe odbacuje, a u slučaj su se uključili DORH i policija. Najavio je i protutužbu.

"Nasilja je bilo. Moji djelatnici i ja smo jučer bili na policiji i davali izjavu. Danas smo bili na DORH-u. Oprostite, ali ništa više ne mogu reći. Institucije očito rade svoj posao", rekla je Krčmar.

Osvrnula se i na demantiranje informacija o incidentu nakon što je on postao poznat javnosti.

"Žene obično, kad se desi takvo nešto, demantiraju. Najviše iz jednog razloga - misle na druge. Ne na sebe. Tako sam ja mislila na romsku zajednicu i Savez Roma 'Kali Sara'", rekla je Krčmar.

Potom je odgovorila na pitanje boji li se.

"Ne, ja sam jaka žena. Jučer smo imali skupštinu s mojim predstavnicima vijeća i udruga, s mojim članovima koji su me podržali. Romska zajednica je protiv nasilja nad ženama", rekla je Krčmar.

Napomenula je i da su imali projekt vezan za obrazovanje Romkinja i osnaživanje zajednice. 

"Tamo se govorilo o nasilju i zaista su svi Romi protiv toga. Dali su mi veliku podršku i zbog toga im hvala. Ja sam jako ponosna", rekla je.

"Mi smo kao udruga doista aktivni i ono što je najbitnije, plan i program izvršavamo. Prema našim donatorima, a to su Ured za ljudska prava i prava manjina, Ured za nacionalne manjine i, naravno, Vlada RH. Mi smo njima strateški partneri. Mi sve radimo prema pravilima, sve projekte i programe. Moramo biti jako aktivni i vjerujem da ćemo sada biti još bolji", dodala je Krčmar.

Odgovorila je i na to da je Kajtazi rekao da će upravo ona završiti u zatvoru.

"Znate, naravno da će svaki nasilnik svoje djelo poreći. Ne mogu govoriti o tome. Svjedoci postoje", rekla je Krčmar i dodala da se nakon incidenta s Kajtazijem nije čula ni vidjela.

 

Pročitajte i ovo Napad u Izraelu Masovna pucnjava u Tel Avivu, sumnja se na teroristički napad

Pročitajte i ovo IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Oni imaju pravo na besplatno dopunsko osiguranje: Provjerite jeste li među njima