SDP-ov zahtjev

Friščić razgovarao s premijerkom o Polančecu

Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić danas je u Banskim dvorima s premijerkom Kosor razgovarao o SDP-ovu zahtjevu da se pokrene pitanje povjerenja potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu zbog slučaja Podravka.

Friščić je nakon sastanka izjavio kako neće dopustiti da se odgovornost za čitav slučaj prebaci na njega osobno ili na HSS-ove članove Nadzornog odbora Podravke, niti da se slučaj relativizira. Naglasio je da je riječ o događajima iz 2006. godine, kada u Nadzornom odboru Podravke nije bilo HSS-ovaca, nego samo predstavnika HDZ-a, SDP-a i HSLS-a. Ustvrdio je i da za slučaj netko mora dogovarati jer jer, kako tvrdi, zbog njega tvrtka oštećena za više stotina milijuna kuna.

>> Adlešić o Polančecu: Ne odgovaram na 'ki bi da bi' pitanja

'Ispadamo neozbiljni'

Friščiću je neprihvatljivo i da se premijerka pojedinačno konzultira sa šefovima koalicijskih stranaka. Umjesto toga traži da se svi koalicijski partneri zajedno sastanu i usuglase oko slučaja Podravka prije nego što se vlada na sjednici u četvrtak očituje o SDP-ovu zahtjevu. ‘Nije dobro da kroz medije jedni drugima šaljemo poruke, jer tako ispadamo neozbiljni’, objasnio je Friščić ističući kako ne želi nikoga ni optuživati, ni osuđivati, nego da se slučaj rasvijetli do kraja. Friščić također očekuje da će do kraja tjedna biti održana saborska rasprava o SDP-ovom prijedlogu da se pokrene pitanje povjerenja Polančecu zbog slučaja Podravka. (Hina)

Povezane teme