'Da sam Polančec, dao bih ostavku'

'Nisam kao Mesić brao masline s Mladinićem'

Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić je danas na novinskoj konferenciji u Koprivnici ponovio kako o sudbini Damira Polančeca mora odlučiti HDZ, a ne HSS.

'Da, bio sam izjavio da bi bilo najbolje da Polančec sam ponudi ostavku, ali time sam samo kazao što bih ja učinio na njegovu mjestu. Polančec je član HDZ-a i bilo bi nekorektno da HSS govori o njemu, kao što to čine neki drugi partneri iz koalicije', rekao je Friščić.

>> Friščić razgovarao s premijerkom o Polančecu

Upitan kako komentira izjave predsjednika Mesića da se iz Podravke moraju maknuti i HDZ i HSS Friščić je rekao da nije on brao masline sa Srđanom Mladinićem. 'Pitanje je je tko će ih brati ove godine ako Mladinić ostane iza rešetaka', rekao je Friščić.

Friščić je napomenuo da je još kao župan sumnjao u prisutnost mutnih poslova i postavio pitanje da li se Podravka bavi prodajom vegete ili prodajom zapisa, jer je znao da je Podravka nakon toga plasirala određena sredstva u Varaždinsku banku. Kaže da je zašutio nakon što su revizije pokazale da je poslovanje Podravke uredno jer je nakon tih izvješća i on bio uvjeren. Sada vidi kako su njegove pretposatvke ipak bile točne.