Usprkos kritikama

FOTOGALERIJA Pala zajednička fotografija: U Dubrovniku se zajedno slikali Zelenski, Vučić i Plenković

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Volodimir Zelenski, Aleksandar Vučić i Andrej Plenković zajedno su se slikali na samitu u Dubrovniku.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i hrvatski premijer Andrej Plenković zajedno su se slikali na samitu za pomoć Ukrajini u Dubrovniku.

Vučićev je u Hrvatsku stigao usprkos brojnim kritikama, a prvotna informacija bila je da će umjesto njega doći ministar vanjskih poslova Marko Đurić. Naime, mnogi su Vladi zamjerili što je na samit pozvala srpskog, ali ne i hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

"Apsolutno je nedopustivo da osoba koja, vjerojatno, ni dan danas nije sigurna da li je Dubrovnik hrvatski grad, bude pozvana na samit u taj isti Dubrovnik, a da izravno izabrani predsjednik RH na taj isti samit nije pozvan. To govori o okupiranosti institucija i nesuradnji između sukreatora vanjske politike i to je definitivno sramota za RH", poručio je predsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

Milanović na samit navodno nije pozvan na izričitu zamolbu Zelenskog.

Pročitajte i ovo Upisao se u Spomen-knjigu Milanović u Auschwitzu odao počast žrtvama holokausta: "Ovaj posjet duboko me je potresao"

Pročitajte i ovo Potpisan ugovor o suradnji VIDEO Oglasio se Zelenski nakon sastanka s Plenkovićem: Otkrio koje su bile ključne teme razgovora