Traje potraga

FOTO Cure detalji o mladiću koji je namjerno pogazio policajca: Diler s bogatim dosjeom koji nema vozačku

Policija traga za vozačem motocikla koji je u srijedu navečer u središtu Splita namjerno udario policajca te pobjegao.

Vozač motocikla u srijedu je navečer u središtu Splita namjerno udario policajca koji je obavljao svoju dužnost, zbog čega je policajac prevezen u splitsku bolnicu.

Nakon što je namjerno naletio motociklom na policajca i teško ga ozlijedio, vozač motocikla je pobjegao s mjesta događaja.

Policija je provela očevid, motocikl je privremeno oduzet i pohranjen, a u tijeku je intenzivna potraga za motociklistom.

Teško ozlijeđeni policajac prevezen je na splitski KBC i hospitaliziran. "Pacijent ima prijelom desne noge i bit će podvrgnut operativnom zahvatu," rekla je Hini ranije danas glasnogovornica splitskog KBC-a Kristina Bitanga.

Policajac je hospitaliziran na Zavodu za ortopediju i traumatologiju klinike za kirurgiju KBC-a, stanje mu je stabilno i nije mu život ugrožen, rekli su u splitskoj bolnici.

Policija je objavila fotografiju muškarca kojeg dovodi u vezu s događajem od sinoć kada je u namjernom naletu motocikla teško ozlijeđen policijski službenik i o kojim se okolnostima provodi kriminalističko istraživanje.

Pročitajte i ovo Sve zbog preprodaje VIDEO Uhvaćena dvojica Poljaka: Serijski kradljivci pokrali dijelove s više od stotinu vozila, šteta je golema

Pročitajte i ovo Zarobili, zlostavljali, mučili FOTO Ovo je petorka osumnjičena za ratni zločin: Kod jednog tijekom pretresa otkrili još nešto

"Pozivamo građane ako imaju korisne informacije o osobi s fotografije da nas o tome obavijeste pozivom na broj 192, obavijeste najbližu policijsku postaju ili na e-mail splitsko-dalmatinska@policija.hr", poručila je policija. 

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da se radi o Brunu Divkoviću, mladiću koji je dosad skupio više desetaka prekršajnih i kaznenih prijava, a nikad nije imao vozačku dozvolu.

Zbog prikupljenih negativnih bodova zabranjeno mu je eventualno buduće polaganje vozačkog ispita. Dosad je čak 34 puta zaustavljen i prekršajno prijavljen zbog prekoračenja brzine, odbijanja testiranja na alkohol i narkotike, vožnju bez dozvole...

Ima više od 40 kaznenih prijava, i to za krađe i teške krađe, osam je puta zatečen s drogom, a ima i pet prijava za dilanje narkotika.

Navodno pregovara o uvjetima predaje s policijom jer se boji da, prilikom uhićenja i privođenja, policajci ne budu "odviše revni".