Fatalna Sasso svjedok napada na Britance

Slika nije dostupna
Ana Sasso, poznata manakenka iz reklame Pipi, svjedokinja je premlaćivanja dvojice Britanca prije dvadesetak dana na Hvaru, a za kojom je policija tragala.

Jedan od osumnjičenih za napad na turiste ispred kafića Carpe Diem, liječnik Hrvoje Tomasović, koji je u vezi sa Sasso predao se u petak ujutro hvarskoj policiji. 

Tomasović, kirurg u splitskoj bolnici, predao se policiji nakon što je u četvrtak najavio svoj dolazak preko odvjetnika. S njim je došla i svjedokinja, plavokosa djevojka za kojom se tragalo. 

Ispostavilo se da je ta djevojka Ana Sasso, poznata manekenka i bivša misica, bivša je supruga odvjetnika Jadrana Francheskija i ugostitelja Bare Teklić.Francheski je nedavno bio osumnjičen za prostituciju.

U petak popodne još uvijek je traja kriminalistička obrada i njihovo ispitivanje te je iz policije najavljeno da će biti priveden istražnom sucu u Splitu tijekom večeri.

Osim Tomasovića, glavni osumnjičeni još uvijek je nedostupan policiji. Intenzivno se traga za Stipom Ringvaldom, nekadašnjim šibenskim motociklističkim prvakom s prebivalištem u Zagrebu, kojeg nema niti na jednoj adresi.

Navodno je do cijelog sukoba došlo nakon što se Ringvaldova djevojka Karla Krneta upustila u nešto prisniji razgovor s jednim od britanskih turista.

Doktor Tomasović poznat je javnosti iz afere lažnog liječnika Siniše Filipovića, koji je operirao u dvije kliničke bolnice, u Dubravi i Vinogradskoj.

Cijeli skandal otkrio je upravo Tomasović 2001. godine, ali nakon što mu u KB Sestre Milosrdnice nije produžen ugovor.

Povezane teme