Robert ne mora prijeći kilometre da bi došao na polarne temperature. Dovoljno je samo da dođe na posao.
"Nos se zaledi, obrve se zalede. Kao Djedovi mrazovi smo kad izađemo iz komora", kaže Robert Bjelanović, radnik u hladnjači, koji radi na temperaturi od minus 20.
Prije nego što krenu prema trgovinama, u komorama stoji meso, riba, sladoled. Posao radnika je utovar i istovar hrane. U komori se mogu zadržati maksimalno 45 minuta, ali rijetki to izdrže. Bilo ih je 14, a sada su pali na četiri radnika.
I dok se oni smrzavaju, Martina Šimunković se kuha. Plamen proizvodi 800 stupnjeva. A ona je jedna od rijetkih koja puhanjem proizvodi staklo.
U paklenoj atmosferi ili debelim minusima. S ekstremnim vremenom ovakvi poslovi postaju još ekstremniji, a kako izgleda rad na takvom mjestu pogledajte u prilogu Matee Ćorić.
Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.