crne brojke

Edukacijom do manje stradalih u vožnji na dva kotača: "Učimo ljude kako predviđati situacije u prometu..."

Za najranjiviju skupinu u prometu, pravilna edukacija i vježbe mogu spasiti život.

Vozači motocikala imaju gotovo 28 puta veću vjerojatnost poginuti u prometnoj nesreći u odnosu na vozače osobnih automobila.

Zato su edukacija i stalne vježbe ključni za smanjenje stradavanja. A upravo to tijekom cijele sezone radi Motogymkhana Croatia.

Broj poginulih u posljednjih 15 godina uistinu je zastrašujući. Život je na dva kotača izgubilo gotovo tisuću osoba.

"Učimo ljude kako predviđati situacije u prometu. Kada vam netko otvori naglo vrata, netko izleti sa parkinga, ili ne daj Bože oduzme prednost u prometu, znači sve te situacije se daju istrenirati", rekao je Željko Marinović iz Motogymkhana Croatia.

"To su radnje koje se onda prenose na cestu, a ovdje i ako padneš past ćeš u kontroliranim uvjetima i neće ti ništa biti, pogotovo ako imaš opremu", objasnio je motociklist Jurica Baronić.

"Bez opreme ne idem nigdje, čak ni par metara, kaciga obavezno, rukavice, jakna... Ja volim nositi i hlače iako mnogi ne nose, ali ja se osjećam sigurnije", poručila je motociklistica Donka Spasevska.

Pročitajte i ovo bolnica poslala inspekciju Otrovali se gljivama kupljenima na tržnici: "Osjećala sam slabost i nisam mogla disati..."

Pročitajte i ovo rat na Bliskom istoku Šef CIA-e i Mossada sastaju se u Dohi: Prekid vatre u Gazi na pomolu?