Odbjegli zemunac

Đinđićev ubojica skriva se u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Miloš Simović, odbjegli član zemunskog klana, skriva se u Hrvatskoj otkuda se često prebacuje u BiH i druge države regije.

Vijest je to koju je objavio srbijanski Press i koji piše kako je Simović u Srbiji osuđen na 40 godina zatvora zbog ubojstva premijera Đinđića i drugih kaznenih djela. Press piše kako se Simović u Hrvatskoj druži s još nekim odbjeglim zemuncima, a nedavno mu je u posjeti bila i supruga koja živi u Srbiji. Iz glasnogovorništva Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije za Dnevnik.hr je rečeno kako srpska policija nema takvih saznanja.

Prema zadnjim operativnim podacima srpskih tajnih službi i policije, Simović je u Hrvatskoj ostvario dobre veze s tamošnjim podzemljem, a povremeno se nalazi s još dva odbjegla zemunca, Ninoslavom Konstantinovićem i Sretkom Kalinićem, koji rade za mafiju sa juga Italije, izvještava Press. Dodaje kako postoji operativni podatak da je kod Miloša Simovića u Hrvatskoj bila ženska za koju se pretpostavlja da mu je supruga iz Beograda. Press piše kako je žena prvo otišla z BiH, pa tek onda u Hrvatsku, vjerojatno pokušavajući zamesti trag. Hrvatska policija ima podatke da se Simović povezao s najjačim mafijaškim grupama u državi koje ga štite, tvrdi Press i objašnjava kako je to podataka izrečen na jednom od brojih sastanaka koje je policija održala tijekom istrage oko ubojstva Pukanića.