Velik ulov carine

U BMW nagurali desetke tisuća tableta, pogledajte gdje su ih sve skrivali

Dvojica državljana Kosova u BMW-u su prevozila tisuće komada tableta - 2 Foto: Carinska uprava
Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Dubrovnik u suradnji s policijskim službenicima spriječili su pokušaj nezakonitog unosa 63.665 komada tableta, izvjestila je Carinska uprava.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Karasovići, pri ulasku u Hrvatsku carinski službenici u četvrtak 10. listopada 2024. pregledali su BMW kosovskih registarskih oznaka u kojem su bila dvojica državljana Kosova.

Tijekom pregleda vozila, pri kojem je korištena oprema iz programa HERCULE III, u podvozju vozila ispod zaštitne plastike uočena je crna vrećica. Utvrđeno je da se između šasije vozila i motora nalazi crna PVC vrećica s većom količinom blistera s tabletama koje sadrže djelatne tvari s popisa droga. 

Dvojica državljana Kosova u BMW-u su prevozila tisuće komada tableta - 1 Foto:Carinska uprava


Temeljem naloga županijskog suda pretraga vozila obavljena je u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije PU dubrovačko-neretvanske.

Prilikom pretrage vozila pronađeno je, skriveno u području motornog prostora, u šupljinama unutar prednjeg i zadnjeg branika, blatobrana i u podvozju vozila koje je bilo prekriveno zaštitnom plastičnom oplatom, sveukupno 63.665 komada tableta.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama daljnje postupanje prema stranim državljanima, vozilo i pronađene tablete preuzeli su policijski službenici.

Pročitajte i ovo tragedija u Zapruđu FOTO Svjedok strašne nesreće u Zagrebu: "Vozač je nakon sudara ispao iz autobusa, koji je nastavio vožnju"

Pročitajte i ovo Rat na Bliskom istoku UZNEMIRUJUĆI VIDEO/FOTO Izrael napadnut dronovima: Deseci ozlijeđenih, ubijeni vojnici, Hezbolah probio obranu