Pala uhodana ekipa

Filmska akcija u centru grada: Reketari ganjali ugostitelja, tražili ga da im prepiše imovinu

Potjera, ilustracija Foto: Getty Images
Muškarci su pokušali natjerati 27-godišnjaka da im prepiše dio svoje imovine te su tražili novac za zaštitu njegovih ugostiteljskih objekata.

Policijski službenici PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca starosti 47 i 22 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda, na štetu 27-godišnjaka.

Sumnja se da je dvojac od sredine 2022. do 30. kolovoza 2024., u dogovoru s jednim 33-godišnjakom i jednom zasad nepoznatom muškom osobom, u više navrata muškarcu upućivao ozbiljne verbalne prijetnje s ciljem da im na ime nepostojećeg novčanog dugovanja prepiše vlasništvo nad skupocjenim vozilima u svom vlasništvu.

Od 27-godišnjaka su tražili da ih angažira za zaštitu poslovanja ugostiteljskih objekata na području grada Zagreba i Novalje u njegovom vlasništvu, čime su kod njega izazivali osjećaj uznemirenosti i straha za vlastiti život, piše policija.

Osumnjičeni su u petak 30. kolovoza u popodnevnim satima vozilima pratili oštećenog dok se kao suputnik vozio po Zagrebu, da bi u jednom trenutku sustigli vozilo, izašli iz svojih automobila te verbalno i fizički napali 27-godišnjaka pokušavajući ga izvući iz vozila.

Vozač se dao u bijeg te je 27-godišnjaka odvezao do zgrade policije gdje su sve i prijavili.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 47-godišnjak i 22-godišnjak predani su pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni 33-godišnjak za sada je nedostupan i za njim intenzivno traga, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Pročitajte i ovo požalili se na Facebooku Obitelj ljetovala u Hrvatskoj pa doživjeli šok na granici: "Rekli su da nas mogu kazniti, a mi ni krivi ni dužni!"

Pročitajte i ovo Nerazjašnjena nesreća Oglasio se predsjednik Milanović: "Hitno moraju objasniti što se događa!"  

Povezane teme