U sklopu posljednjeg dana maškara, dubrovački kuhari danas su se natjecali u pripremi tradicionalnog dubrovačkog specijaliteta, šporkih makarula. Unatoč lošem vremenu, Dubrovčani su stigli provjeriti kako su kuhari pripremili tjesteninu, umak i meso.
Najboljeg od pet kuharskih ekipa izabrao je i stručni ocjenjivački sud, a kuhari su otkrili koja je tajna dobrih šporkih makarula.
>> TIMELAPSE VIDEO Riječki karneval u pola minute
'Koliko mesa, toliko luka, puno kanjele, i to je to', rekla je jedna sudionica natjecanja. 'Malo muškatnog oraščića i kanjele, a početak recepta neka ostane mala tajna', rekla je drugasudionica.
'Dobro meso, kvalitetno povrće i začini, to je tajna', otkrio je jedan sudionik.
'Ocjenjujemo ovo što je gastronomski dozvoljeno, izgled, miris i okus', rekao je sudac Josip Žuvela.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook