Zbog masovnog trovanja hranom u studentskoj menzi u Kačićevoj ulici u Zagrebu, nakon čega je sedam osoba zatražilo liječničku pomoć, a dvoje je zadržano na liječenju, na teren je izašla i sanitarna inspekcija koja je provela nadzor.
Na naš upit iz Državnog inspektorata odgovorili su kako su zabranili rad menzi te uzeli uzroke kontaminirane hrane. Otkrili su i što su studenti konzumirali.
Odgovor prenosimo u cijelosti:
"Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata odmah nakon dojave centra 112 o oboljenju više osoba uzrokovano konzumacijom hrane obavila je inspekcijski nadzor mjesta događaja. Uz sanitarne inspektore nadzor su obavljali i epidemiolozi NZZJZAŠ. Sanitarna inspekcija je nakon obavljenog očevida i saznanja u nadzoru zabranila rad pravnom subjektu koji je pripremao obroke, naredila je čišćenje, pranje i protuepidemijsku dezinfekciju, izvanredni pregled stolice, bris ruku, bris grla i nosa svih zaposlenih u kuhinji te su uzeti uzorci konzumirane hrane – mljeveno meso.
Jednako tako, naređeno je neškodljivo uništenje hrane animalnog podrijetla za koju nije moguće utvrditi sljedivost ili je istekao rok trajnosti. Inspekcijski nadzor je u tijeku", navodi Državni inspektorat.
This browser does not support the video element.