"Ta je izjava previše"

Primorac: "Četničkom vojvodi poželjeti dobrodošlicu u Hrvatsku apsolutno je dno"

Dragan Primorac Foto: Nikola Vilic/Cropix
Dragan Primorac komentirao je izjavu Zorana Milanovića o proglašenju crnogorskih političara nepoželjnima.

Predsjednički kandidat HDZ-a Dragan Primorac komentirao je izjavu predsjednika Zorana Milanovića, koji je u Tivtu u Crnoj Gori rekao da nije trebalo doći do proglašenja trojice crnogorskih političara, predvođenih četničkim vojvodom Andrijom Mandićem, personama non grata u Republici Hrvatskoj.

"Ta izjava, ako dolazi i od Zorana Milanovića, zapravo je previše. Poželjeti dobrodošlicu u Hrvatsku četničkom vojvodi apsolutno je dno", izjavio je Dragan Primorac.

Kada on postane predsjednik, nastavio je, četničkim vojvodama u Hrvatskoj neće biti mjesta.

"Svi oni koji smatraju da oni trebaju biti u Hrvatskoj, neka glasaju za Zorana Milanovića", poručio je kandidat HDZ-a u razgovoru za HRT.

Milanović je u Tivtu komentirao rezoluciju crnogorskog parlamenta kojom se osuđuje genocid u logorima Jasenovac, Dachau i Mauthausen, zbog koje su trojica političara proglašena nepoželjnima. Poručio da Crna Gora ne bi trebala dijeliti lekcije Hrvatskoj o Jasenovcu.

"Proglašeni su personom non grata, ja u tome nisam sudjelovao. Treba biti oprezan kad se nekome daje taj status, čak i najvećim nevaljalcima, do toga nije trebalo doći", rekao je.

"Ova epizoda možda je dobar primjer i pouka da se ne treba previše petljati u neke teme koje su ipak hrvatske unutarnjopolitičke teme. Kada donose takve odluke, kada se žele pokazati na jedan dan, onda neka razmišljaju o posljedicama. To vrijedi i za nas Hrvate", zaključio je hrvatski predsjednik.

Pročitajte i ovo Strašan zvuk VIDEO Nekoliko sati prije udara uragana na ulicama je zabilježen jeziv prizor

Pročitajte i ovo URAGAN MILTON NA FLORIDI VIDEO Pogledajte kako uragan uništava jedan od najljepših stadiona u Americi