Ravnatelj joj 'išao na ruku'

Dogurala do mature iako nije završila drugi razred

Slika nije dostupna
Krešimir Topić, prosvjetni inspektor utvrdio je da je ravnatelj zagrebačke XVI. gimnazije omogućio kćeri bivše glasnogovornice MORH-a za završi treći i četvrti razred iako nije prošla drugi.

Ravnatelj gimnazije omogućio je učenici da upiše treći razred i dogura do mature, iako nije imala ni jedan dokument koji dokazuje da je završila drugi razred gimnazije, piše Novi list. Dodaje kako je razrednica dotične učenice cijeli slučaj prijavila prosvjetnoj inspekciji nakon čega je viši prosvjetni ispektor Krešimir Topić utvrdio da je ravnatelj teško povrijedio odredbe Zakona o srednjem školstvu i Zakon o odgoju.

Novi list piše kako u prijavi stoji da je ravnatelj doveo u neravnopravan položaj sve učenike ponavljače koji su mogli nastaviti školovanje bez ponavljanja razreda i do kraja školovanja, kao i dotična učenica, položiti razredni ispit. Pojašnjava se kako je navedena učenica školsku godinu 2006./2007. provela u Hamburgu, a po povratku njezini su roditelji podnijeli zahtjev za nostrifikacijom njemačke svjedodžbe, to tri mjeseca nakon što je učenica već pohađala treći razred. Novi list ističe kako je nostrafikacija odbijena jer u njemačkoj svjedodžbi stoji 'nicht verzetz', što znači da učenica nije završila drugi razred. 

Povezane teme