Brodosplit: Vukelić zadovoljan što je istraga pri kraju

Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić izrazio je danas zadovoljstvo što je istraga o aferi Brodosplit pri kraju.

'Hvala Bogu da je to pri kraju, jer kao što sam i do sada govorio, želja mi je da se što prije istraga završi i da se obznani ima li kakvih elemenata protuzakonitog rada u brodogradilištu ili ne, ali i da se obznani ono što ja stalno tvrdim, da s tim nije u nikakvoj vezi ministar gospodarstva', kazao je Vukelić odgovarajući na upit o najnovijim medijskim špekulacijama da je izvješće austrijskog Interpola vezano za aferu Brodosplit upućeno nadležnim tijelima u Hrvatskoj.

Tu su informaciju prenijeli neki mediji, a nisu je mogli potvrditi ni u splitskom odvjetništvu ni policiji. 

Državno je odvjetništvo jučer na svojim Internet stranicama objavilo kako provodi izvide u svezi mogućih zlouporaba u Brodosplitu, ali kako je predistražni postupak tajan, pa o detaljima izvida ne mogu davati odgovore.

Odvjetništvo uz ostalo navodi i da će nakon sastanka s predstavnicima nadležnih tijela Austrije, koji će se održati krajem ovog mjeseca i zavisno od rezultata tog sastanka, donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Policijska uprava splitsko-dalmatinska, na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, od početka svibnja prošle godine provjerava navode anonimne kaznene prijave protiv članova Uprave i Nadzornog odbora 'Brodosplit'. 

Tereti ih se za navodnu štetu od najmanje 6 milijuna dolara koju su, prema prijavi, počinili sklapanjem štetnih ugovora s njemačkom brodarskom kompanijom 'Wessels' te kaznenim
djelima u platnom prometu i poslovanju i uzimanjem provizije.