složena situacija

Ovo je daljnja procedura u slučaju problematičnog učenika: "S obzirom na sve okolnosti..."

Prosvjed roditelja u školi Foto: Ranko Suvar/Cropix
Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika kazala je da škola koju pohađa problematični učenik treba provesti glavninu postupka kako bi se eventualno promijenilo rješenje o primjerenom obliku školovanja za njega.

Nakon što je Ministarstvo obrazovanja zatražilo da Gradski ured za obrazovanje preispita odluku o načinu školovanja dječaka zbog kojeg tisuću učenika ne dolazi na nastavu u jednoj zagrebačkoj školi, proceduru je objasnila zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec. Kazala je da je za preispitivanje odluke škola treba provesti postupak.  

"Radi se o složenoj situaciji i trebamo suradnju svih da bismo je riješili. Ministarstvo znanosti je zatražilo da naš Gradski ured preispita rješenje o primjerenom obliku školovanja koje je izdano u veljači ove godine, a na koje su se roditelji djeteta žalili. Ministarstvo ga je tada potvrdilo, imali smo zajednički stav. S obzirom na sve okolnosti u međuvremenu, stav je sada ministarstva da ga se preispita. Za to je potreban postupak škole, a zadaća je Grada da pruži podršku školi koja može i hoće sva svoja opažanja te medicinsku i zdravstvenu dokumentaciju preispitati. I takav postupak se onda pokreće prema povjerenstvu Grada. Tada se tek mi uključujemo i onda, ako ima novih okolnosti, može doći do novog rješenja o primjerenom obliku školovanja", objasnila je Dolenec.

Rekla je da je situacija teška jer privremeno ravnatelja škole nema, ali da to nije prepreka te da povjerenstvo unutar škole može odraditi zadaću jer ima dobro ekipiranu stručnu službu; školsku liječnicu i predmetnu učiteljicu.

"U samom postupku tražit će se nova medicinska dokumentacija od roditelja, ali škola se sada može oslanjati i na vlastita opažanja i direktno iskustvo otkad je dijete počelo pohađati tu školu", rekla je Dolenec te dodala da treba postupati iznimno žurno s obzirom na situaciju. Kazala je da je tim Grada svaki dan u školi.

Pročitajte i ovo uhićen maloljetnik FOTO Prve fotografije s mjesta pucnjave u školi u susjednoj zemlji: Cure detalji

Pročitajte i ovo Rat na drugom kontinentu Još jedna zemlja zaprijetila: "I mi šaljemo vojnike i obavještajce u Ukrajinu"