CSS: Tonković 'zanemaruje i zlostavlja' svoju djecu

Slika nije dostupna
Protiv pomoćnika pročelnika za obrazovanje u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu, Tihomira Tonkovića, vode se dva sudska procesa radi naplate potraživanja zbog neplaćanja alimentacije te rata kredita koje su sjele na plaću njegova jamca.

Centar za socijalnu skrb Zagreb poslao je Državnom odvjetništvu izvještaj o tome da Tonković
'zanemaruje i zlostavlja' svoju djecu. 

Tonković već više od dvije godine, doznajemo, ne plaća 
alimentaciju za svoje dvoje djece u dobi od devet i trinaest godina.
Navodno je donesena presuda o ovrsi, ali se Tonković žalio. 

U školi se ne raspituje o obrazovanju djece. Kad je jedno dijete bilo u bolnici, nije zvao da pita kako je te favorizira jedno dijete u odnosu na drugo. 

-To je zanemarivanje i emocionalno zlostavljanje, kažu u Centru za socijalnu skrb Zagreb te dodaju da se Tonković dosad nije odazvao ni na jedan njihov poziv.

- U školi se ne raspituje o obrazovanju djece, kad je jedno dijete bilo u bolnici, nije zvao da pita kako je te favorizira jedno dijete u odnosu na drugo. To je zanemarivanje i emocionalno zlostavljanje, doznali smo u Centru za socijalnu skrb Zagreb.

Tamo još tvrde da jedno dijete zbog problema u obitelji posjećuje dječjeg psihijatra u Klaićevoj te da se ni u toj bolnici, koliko je njima poznato, otac nije raspitivao o zdravlju djeteta. 
Zato je Centar već dva puta, u ožujku i lipnju 2006., poslao Državnom odvjetništvu u Zagrebu izvještaj kako bi se pokrenuo spomenuti postupak. 

Drugi postupak još prije dvije godine pokrenula je i dobila, kako tvrdi, njegova srednjoškolska profesorica iz etike, Vesna Šipuš, koja mu je bila jamac za nenamjenski kredit.
Profesorica Šipuš tvrdi da joj je Tonković ostao dužan 3200 kuna.
-Nije riječ o velikom iznosu, ali sam postupak pokrenula iz principa. Osjećam se prevarenom od staroga prijatelja, tvrdi Šipuš i dodaje da je spor dobila te da uskoro očekuje pokretanje ovrhe.

- Prije dvije godine odjednom mi je banka sjela na plaću. Uzalud sam ga nazivala. Ponaša se kao da ne postojimo ni ja, ni dug. Zvala sam čak i u Zavod za školstvo, gdje je tada radio, i bunila se zašto nisu sjeli na njegovu plaću, ali su me neljubazno odbili, zaključila je profesorica Šipuš.