Olakšanja nema ni noću

Crveno upozorenje! U idućem tjednu toplinski val dostiže vrhunac, detalje otkriva meteorolog Darijo Brzoja

Izdana su upozorenja za toplinski val i meteoalarm. Detalje donosi metreorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja

Toplinski val je dostigao najvišu, crvenu razinu upozorenja za srijedu i četvrtak na području Jadrana. Vruće će biti i na kopnu, a vrućina se već počinje akumulirati. Maksimum će doseći u drugoj polovici tjedna.

Toplinski val se pozicionira, situacija u kojoj će afrička vrućina sljedećih dana pritjecati sve snažnije. Iz tog razloga su na snazi dva upozorenja od DHMZ-a, na toplinski val te na području Jadrana u ponedjeljak i meteoalarm.

U središnjoj Hrvatskoj se nastavlja sunčano vrijeme. Na kopnu povremeno umjerena naoblaka, pri tom možda i poneki lokalni pljusak te mogućnost grmljavine. Vjetar mjestimice slab do umjeren sjeveroistočni, temperatura najčešće 32 ili 33 stupnja.

Slično i u Slavoniji i Baranji, sunčano i poslijepodne vruće, a danju moguć poneki pljusak. Vjetar uglavnom slab, a temperatura od 32 do 35 stupnjeva.

Pročitajte i ovo 50. socijalni tjedan katolika Papa Franjo iz Trsta uputio oštru kritiku političarima: "Demokracija u svijetu nije u dobrom stanju"

Većinom će biti sunčano u ponedjeljak i u gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu. Povremeno će biti umjerene naoblake te je moguć pljusak s grmljavinom. Na moru će od sredine dana puhati slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar. Temperatura od 27 stupnjeva  u Gorskom kotaru, oko 30 u Lici i 32 stupnja na sjevernom Jadranu.

U Dalmaciji većinom sunčano, a u zaleđu uz dnevni razvoj oblaka. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni, uz obalu i jugozapadni. Temperatura će biti između 31 i 35 stupnjeva.

Temperatura mora najčešće 25 ili 26 stupnjeva, a UV indeks će biti u većini krajeva vrlo visok.

VRIJEME IDUĆIH DANA

Na kopnu će prevladavati sunčano vrijeme, a vrućina će svakim danom biti sve viša. 34, 35, 36 stupnjeva će biti prosjeci maksimalnih dnevnih temperatura. Neće biti posve stabilno pa su u utorak i srijedu uz jači dnevni razvoj oblaka mjestimice mogući lokalni pljuskovi i grmljavina.

Pročitajte i ovo Izvukli tijelo HGSS pozvao na oprez: "Strana državljanka je stradala tražeći blago, igrala je GPS igricu"

Na moru će prevladavati sunčano te će biti iznimno vruće. A uz 35 stupnjeva sredinom dana i poslijepodne, temperatura se noću često neće spuštati ispod 25, što neće biti ugodno za spavanje. Puhati će povremeno umjeren sjeverozapadnjak, a uz obalu jugozapadnjak.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.