Mnoge tajne danas su na prvoj čokoladnoj radionici otkrivali učenici opatijske ugostiteljske škole. 'To je velika čast, probati s nekim novim tko vas može svašta naučiti', kazao je učenik Eldin Husaković.
Tajne im je otkrivao Moreno Debartoli, ambasador čokolade koji je ovu slatku deliciju kombinirao u raznim varijantama. Ovakve će se radionice često održavati u Opatiji u školskom čokoladnom laboratoriju. 'Želja nam je da ovo bude prva čokoladna radionica i prvi iskorak prema čokoladnoj akademiji koja će vrlo, vrlo brzo zaživjeti', kazao je Damjan Miletić, ravnatelj Ugostiteljske škole Opatija.
>> FOTKA 'tužne' čokoladice obišla svijet!
Pažljivo su predavanje slušale i profesorice. 'Uvijek se čuje nešto novo, uvijek se usporedi moje iskustvo s tuđim iskustvom i uvijek je dobro čuti od dobroga majstora bilo što', kazala je profesorica slastičarstva Jasna Visković.
Najslađi je dio posla učenicima danas bio - kušanje čokoladnih specijaliteta. 'Lijepo je raditi s čokoladom, lijepo je puniti s njom i fina je. Normalno, može se i dobro pojesti', kazao je učenik Ante Štorić.
Što su naučili na ovoj i budućim čokoladnim radionicama učenici će imati priliku pokazati već prvoga vikenda prosinca, kada se u Opatiji već tradicionalno održava čokoladni vikend.
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook