narančasti alarm

VIDEO Olujno nevrijeme protutnjalo Karlovačkom županijom

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Jaka kiša praćena tučom pogodila je Ogulin u nedjelju navečer. Ceste su poplavile,

Ravnateljstvo civilne zaštite na službenom profilu platforme X objavilo je upozorenje na moguće grmljavinsko nevrijeme koje se u popodnevnim satima očekuje na širem zagrebačkom i karlovačkom području.

Pročitajte i ovo za obnovu potrebni milijuni eura Tuča veličine teniskih loptica napravila neviđenu štetu: "Strop je propao, sve se natopilo", "Ubili smo se dok smo to čistili"

Podijelili su objavu Državnog hidrometeorološkog zavoda koji je objavio da su upozorenja za navedena područja podignuta na narančastu razinu.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Olujni oblaci području Hrvatske približavaju se sa sjeverozapada, te su mogući olujni udari vjetra, tuča i obilna kiša.

Kako nam javljaju čitatelji oko 18 sati je krenulo jako nevrijeme.

U Ogulinu jaka kiša sa solikom i jak vjetar i grmaljavina.

"Ima puno polomljenih grana, stabla, ima dosta štete po vrtovima, i po cesti bujice", rekla nam je čitateljica. 

U Oštarijama kod Ogulina je bilo tuče i isto štete po vrtovima, polomljenih stabala, na nekim kućama ima štete.

Karlovačku županiju je zahvatilo jako nevrijeme popraćeno tučom te su ceste poplavljene. Tuča je pogodila Josipdol.

Iz HAK-a su upozorili vozače da su kolnici mjestimice mokri i skliski. Zbog jakih se pljuskova ponegdje zadržala veća količina vode. Pozvali su vozače da brzinu i način vožnje prilagode vremenskim uvjetima, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila i voze s uključenim kratkim svjetlima.

 

Slovenija je već zahvaćena nevremenom i dolaze prve snimke nevremena iz Slovenije iz Črne na Koroškem. 

Ulice nekih mjesta su pod vodom, a u mjesti Spodnji Javor došlo je do bujice i odrona. Poplaljeni u i mnogi podrumi, a klizišta su zatvorila cestu.   

 

Obilne padaline u poslijepodnevnim satima u nedjelju izazvale su poplave, a pokrenulo se i nekoliko klizišta, u općini Črna na Koroškem na sjeveru Slovenije, izvijestila je agencija STA.

 

Na području općine Črna na Koroškem u slovenskom dijelu Koruške poplavljeni su brojni podrumi i pokrenulo se nekoliko klizišta zbog čega su na terenu vatrogasci, objavio je Centar za obavješćivanje Slovenije.

Koruški radio javio je da je u Spodnjem Javoru lavina djelomično zatrpala jednog mještanina kojeg su spasili vatrogasci.

Nakon toga je prevezen u bolnicu. Centar za obavješćivanje izvijestio je da su u Črni na Koroškem na terenu vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društva Črna i Mežica.

Snimke objavljene na Facebooku pokazuju poplavljene ulice u tom mjestu.

U međuvremenu je kiša počela jenjavati, dok se vremenska fronta pomiče prema istoku.

Na područjima općina Slovenj Gradec i Mislinja u poslijepodnevnim satima zbog obilne kiše poplavljeni su brojni podrumi i dvorišta.

Srušena stabla na dulje su vrijeme zaustavila promet na magistralnoj cesti Slovenj Gradec-Mislinja, izvijestio je Centar za obavješćivanje.

STA navodi da su u drugim dijelovima sjeveroistočne Slovenije ponegdje poplavljeni objekti, srušena stabla te da su stradali krovovi kuća.

Primjerice, vatrogasci su morali intervenirati u Mariboru i okolici, Slovenskim goricama, Slovenskoj Bistrici, Lovrencu na Pohorju i Oplotnici.