Ostavlja posljedice

Interes za čitanjem pada nakon određene dobi: "Mojim vršnjacima to i nije toliko omiljena stvar"

Čitanje; ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Zbog sve manjeg interesa za čitanjem osnovnoškolci se sve češće suočavaju s teškoćama u čitanju ili razumijevanju pročitanog. Kako im u ovome pomoći, provjerila je novinarka Dnevnika Nove TV Iva Arambašić.

Uobičajeno je da u nižim razredima djeca vole čitati. No interes se gubi oko 12. godine. Razloga je više, ali značajno je da u toj dobi počinju intenzivnije istraživati svijet oko sebe.

Naravno, uvijek ima iznimaka.

"Jako volim čitati. To mi je jedna od omiljenih stvari za raditi u slobodno vrijeme. Rekao bih da mojim vršnjacima čitanje i nije toliko omiljena stvar", smatra petašić Vinko.

Dok stariji učenici sve češće pri posudbi ispituju koliko knjiga ima stranica, zabrinjava da u prosjeku svako 14. dijete predškolske dobi ima razvojni jezični poremećaj. 

To im i kasnije stvara probleme u razumijevanju tekstova. A kako su im u pomoć odlučile priskočiti Knjižnice grada Zagreba, pogledajte u videoprilogu.

Pročitajte i ovo Kaos u prometu FOTO Čak četiri nesreće na Zagrebačkoj aveniji: U smjeru zapada sudarilo se više vozila, nastale gužve

Pročitajte i ovo Ima i uvjet Hrvatski grad ima plan kako privući mlade, daju novac za kupnju ili renovaciju kuće: "Zaljubili smo se u ovo toplo mjesto"

Pročitajte i ovo NEŽELJENI ZARON Potonula nuklearna podmornica: "Ne znamo ima li u njoj nuklearnog goriva"