Tučnjava na Hvaru

Carpe Diem objavio priopćenje o napadu: Oglasio se i DORH, traži istražni zatvor za vlasnika

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Državno odvjetništvo zatražilo je određivanje istražnog zatvora za vlasnika Carpe Diema.

Državno odvjetništvo traži istražni zatvor za vlasnika Carpe Diema kojeg sumnjiče ga da je u noći sa subote na nedjelju došao u susjedni restoran Gariful i vlasnika više puta u glavu udario šakom i spremnikom za plin.

Kad mu je drugi muškarac pokušao pomoći, vlasnik Carpe Diema udario ga je staklenom čašom u glavu, tvrdi DORH u priopćenju. Istražni zatvor traže jer smatraju da bi na slobodi isto mogao ponoviti ili utjecati na svjedoke.

Hvarani su zbog svega na nogama te su sinoć su prosvjedovali ispred poznatog kluba. Nekoliko stotina mještana pozvalo je vlasnika na odlazak iz Hvara jer mu zamjeraju nasilje. S obzirom na to da je osumnjičeni za nanošenje teških tjelesnih ozljeda u susjedni restoran došao u društvu zaštitara, o svemu su obaviještene i druge institucije. Povod za sve, sumnja se, bila je preglasna glazba.

"Gdje to ima da se radi nekog neslaganja dođe šakama prebiti nekoga? Sad je nebitno tko koga i zašto. To je po meni dno dna", rekao je Zvonko reporteru Dnevnika Nove TV Ivanu Kaštelanu.

"Dođu ljudi iz Zagreba, otvore Carpe Diem, pustimo ih normalno, ugostimo ih i onda oni dođu nama domaćima radit probleme. Čovjek je samo uletio, počeo šamarat ljude. Najbolje bi ih bilo potjerat odakle su došli i to je to. Kraj priče", napomenuo je Josip.

Pročitajte i ovo Užas u Engleskoj Dvoje djece ubijeno u napadu nožem, još devetero mališana je ozlijeđeno, šestero kritično

O svemu su se oglasili i iz kluba Carpe Diem. Osuđuju incident i izražavaju iskrene isprike zbog svega svim uključenima, kao i zajednici Grada Hvara. Ozlijeđenima su uputili želje za brzim oporavkom.

Osuda napada stigla je i od gradonačelnika Hvara, koji kaže da je zbog svega u kontaktu s institucijama.

"U Hvaru nismo navikli na takve scene. To osuđujem maksimalno. Isto tako, sinoćnji mirni prosvjed građana podržavam. Oni osjećaju potrebu da se moraju iskazat protiv takvih nemilih scena. Stojim kompletno iza njih, nitko ne želi da se takve scene ikad više događaju u ovom gradu", rekao je Rikardo Novak.

Priopćenje DORH-a prenosimo u cijelosti:

"Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave splitsko-dalmatinske protiv osumnjičenog 62-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članak 118. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 62-godišnjak 28. srpnja 2024., u Hvaru, u cilju da teško ozlijedi jednog muškarca više ga puta udario zatvorenom šakom u glavu i spremnikom za plin (plinska kartuša), a kada ga je drugi muškarac pokušao spriječiti u daljnjem napadu, osnovano se sumnja da je, u nakani da i njega teško tjelesno ozlijedi, udario ga staklenom čašom u glavu uslijed čega su obojica oštećenika zadobili ozljede lake naravi.

Ovo državno odvjetništvo će, po provedenom ispitivanju osumnjičenika, podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi boravkom na slobodi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke te da bi mogao ponoviti isto ili teže kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku)".

Pročitajte i ovo Romansa završena Kraj romantične bajke: Zvijezda Eura izgledno raskinula s djevojkom nakon kontroverzne snimke

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr