Zapeo pred našim vodama

Brod pun eksploziva nije pristao u luku Ploče: Ministarstvo ne odgovara je li mu zabranjen ulaz

Brod pun eksploziva koji je putovao za Izrael ipak nije pristao u luku Ploče. Iz ministarstva i luke nisu odgovorili na pitanje je li brodu zabranjen ulaz u hrvatske vode.

Teretni brod koji prema upozorenjima prevozi eksploziv za Izrael, ali i neke srednjoeuropske zemlje, ipak nije pristao u luku Ploče.

Prema podacima hrvatskog integriranog pomorskog informacijskog sustava, brod je u luku Ploče trebao pristati u petak ujutro.

Prije toga je trebao pristati u crnogorskoj luci Bar, a zatim je krenuo prema slovenskom Kopru. Zapeo je pred hrvatskim teritorijalnim vodama, južno od Lastova.

Uplovljavanje mu je već prije zabranila Namibija. Dnevnik Nove TV pitao je luku Ploče i ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je li brodu Hrvatska zabranila uplovljavanje, no odgovor na to nije dobio.

"Obavještavamo Vas kako navedeni brod nije uplovljavao u teritorijalne vode Republike Hrvatske, a prema podacima Nacionalne središnjice za nadzor i upravljanje pomorskim prometom (VTS Croatia), u jutarnjim je satima krenuo prema izlazu iz Jadranskog mora", poručili su iz ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

"Spomenuti brod nije pristao u Luku Ploče, a dodatnih informacija nemamo", javili su iz luke Ploče.

Pročitajte i ovo stravične poplave u BiH Reporterka Dnevnika Nove TV na mjestu gdje je najviše ljudi stradalo: "Mnogo je nestalih, a nitko ne zna što će se dogoditi u sljedećim satima. Svi se boje jedne stvari..."

Pročitajte i ovo ima mrtvih i nestalih VELIKA FOTOGALERIJA Kataklizma u BiH: Pogledajte dramatične prizore - voda je nosila kuće i ceste