Usmrtila brata i sestru Đerek

Oglasio se brat poginulih: "Klevisa je namigivala kad je ulazila u sudnicu. Mogla se ispričati, a ne svaliti krivnju na žrtve"

Katarina i Stjepan Đerek, Klevisa Ymeri Foto: Facebook/Instagram/Screenshot
Nakon što je donesena presuda Albanki koja je izazvala prometnu nesreću i usmrtila brata i sestru Đerek, njihov brat Viktor oglasio se na društvenim mrežama.

Albanka Klevisa Ymeri u utorak je na Općinskom sudu u Dubrovniku nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora od četiri godine zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginuli brat i sestra, Stjepan (21) i Katarina (19) Đerek

Nakon presude, njihov brat Viktor oglasio se na društvenim mrežama i istaknuo kako nikada nije osjećao mržnju prema Ymeri. Otkrio je i što ga je zasmetalo. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Razumijem zašto su novinari stalno povezivali Klevisu Ymeri s njezinom državom — jer Albanija nema ugovor o izručenju svojih građana, no ja nikada nisam pozivao na mržnju prema njoj (svjedoci smo mog pozivanja na mirovne prosvjede gdje se pazilo i na same transparente, kao i na moje govore i obraćanja javnosti pisanjem tekstova na mojim službenim Facebook i Instagram profilima)

Od početka tragedije do zadnjeg susreta s njom, nisam osjećao mržnju niti bih joj poželio išta loše (čak ni u jednom trenutku nisam osjećao ljutnju i mržnju prema Bogu), niti joj želim uništavati život. Ovo je za mene vrlo osjetljiva tema, posebno sada kad su se pojavile dodatne imitacije mog profila na TikToku, gdje su dva videa o jučerašnjoj presudi postala viralna.

Odvjetnik okrivljene izjavio je jučer u svom završnom govoru da je dovoljno bilo tragedije — od smrti mog brata i sestre, kao i tragične smrti našeg jedinog svjedoka - i da sada ne trebamo velikom kaznom zatvora TAKOĐER uništiti Klevisin život i živote njene obitelji.

Također sam od početka svjestan činjenice da se ona to jutro nije probudila s namjerom da ide nekog ubiti, ali je trebala biti svjesna tenka kojeg je vozila kao i da se trebala uvjeriti može li radnju pretjecanja izvršiti na siguran način bez da sebe, ali i ikog drugog dovede u opasnost.

Je li itko pročitao tekst peticije koja je nastala u srpnju, kad je cijeli slučaj doživio svoj vrhunac? Nesreća se dogodila zbog nepropisnog pretjecanja na preglednom dijelu Jadranske magistrale. Moj brat je počeo kočiti zbog Mercedesa koji je prvi krenuo u pretjecanje, a Klevisa je odmah zatim, vozeći BMW, nastavila za njim. Nažalost, udarila je izravno u Stipin automobil. Ne želim da se zaborave brzine u trenutku sudara, a koje su: STJEPAN – 40 km/h, KLEVISA – 90 km/h.

KLEVISA YMERI se mogla ispričati i izraziti kajanje. NIJE. Da se osjeća krivom ne bi u jučerašnju sudnicu ušla namigujući svojoj ‘ekipi’, kao ni pokušala u svojoj obrani svaliti krivnju na žrtve – MOGA BRATA I MOJU SESTRU", napisao je na svojem storiju. 

Objava brata Stjepana i Katarine Đerek Foto:Instagram / Screenshot

Pročitajte i ovo potpora Ukrajini Dok se Milanović i Plenković prepucavaju oko Ukrajine, Zelenski stiže u Hrvatsku: Očekuje ga ovaj događaj

Pročitajte i ovo Rastu vodostaji VIDEO Hrvatska na udaru kiše: Sava se izlila iz korita u Zagrebu, Civilna zaštita poslala upozorenje