Osuđen zbog silovanja

Policija uhitila Damira Škaru i odvela ga u Remetinec

Damir Škaro Foto: Marko Todorov/Cropix
Bivši hrvatski reprezentativac u boksu i saborski zastupnik Damir Škaro uhićen je. Pravomoćno je osuđen na dvije i pol godine zatvora.

Policija je uhitila bivšega hrvatskoga reprezentativca u boksu i saborskoga zastupnika HDZ-a Damira Škaru. Provjereno je još 2019. godine razotkrilo da je Škaro silovao i spolno uznemiravao djelatnicu Auto-kluba Siget kojemu je bio na čelu.

Sada Jutarnji list saznaje da je policija u srijedu došla do Škarine kućne adrese i odvela na odjel za dijagnostiku zagrebačkog zatvora jer se u zadanome roku nije javio na odsluženje zatvorske kazne. Naredih mjesec dana bit će u Remetincu te će se potom odlučiti u kojoj će kaznionici odslužiti kaznu od dvije godine i 4 mjeseca zatvora.

Inače, Škaro je pravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog silovanja i spolnog uznemiravanja zaposlenice. U istražnom zatvoru je proveo malo manje od dva mjeseca stoga će mu se zatvorska kazna umanjiti za toliko. 

Škari je odbijena i molba za odgodu koju je zatražio iz zdravstvenih razloga, a tijekom suđenja, koje je bilo zatvoreno za javnost, sve optužbe je negirao. 

Osuđen je najvjerojatnije zbog materijalnih odnosno bioloških tragova na odjeći žrtve. 

Pročitajte i ovo Vodostaji rastu Poplava prijeti kućama, direktor Hrvatskih voda upozorio: "Ovdje nažalost ne postoji sustav obrane..."

Pročitajte i ovo Iz minute u minutu FOTO/VIDEO Povećao se broj poginulih, a mnogi naslućuju uzrok katastrofe u Jablanici. Ministar: "Sve se dogodilo u nekoliko minuta, vidio sam strašan prizor"

 

Povezane teme