Blaženka Divjak

Bivša ministrica pozvana na sud, poručila: "E, nećete, razbojnici"

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pojavila se na sudu zbog optužbe za klevetu, koju su protiv nje podigli bivši i sadašnji rektori Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i Stjepan Lakušić.

Blaženka Divjak našla se na sudu zbog klevete. Tužili su je bivši i sadašnji rektori Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i Stjepan Lakušić, kojima je Divjak poručila: "E, nećete, razbojnici."

Tužba za klevetu protiv Divjak provlači se već četiri godine, objavila je bivša ministrica i znanstvenica na svom profilu na Facebooku te se slikala ispred suda u Zagrebu. Kako tvrdi, tužili su je za klevetu jer je ukazivala na nepravilnosti na sveučilištu na kojem radi više od 30 godina.

Navodi kako svoje račune plaća sama, dok rektori plaćaju javnim sredstvima Sveučilišta. "Rektor zapošljava suprugu odvjetnika da se brine o organizacijskoj kulturi, zubaricu da se brine o psihičkom zdravlju studenata, pa onda i glumce, ponekog režisera, ali i djecu drugih rektora", stoji u njezinoj objavi koju prenosimo u cijelosti.

"Poruka dana: E, nećete razbojnici ... mi ovaj dan pokvarit!

Jutros sam morala u Zagreb na sud zbog tužbe za 'klevetu' koju protiv mene vode bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu Boras i sadašnji rektor Lakušić. I to traje već više od četiri godine! Razlog: samo sam koristila svoje pravo da ukažem na nepravilnosti na sveučilištu na kojem radim više od 30 godina.

Oni idu na iscrpljivanje svake vrste, pa tako i na financijsko. Jer ja sve svoje račune plaćam sama, a rektori plaćaju javnim sredstvima Sveučilišta koje i ja pomažem dobiti. Dok ja pišem projekte i radim na njima, rektor zapošljava suprugu odvjetnika da se brine o organizacijskoj kulturi, zubaricu da se brine o psihičkom zdravlju studenata, pa onda i glumce, pokojeg režisera, ali i djecu drugih rektora.

Ali o tome se ne smije govoriti. Za to se ide na sud.

Njihova je poruka, ako pitate ili ukazujete na greške, bit ćete godinama na sudu kao ONA.

A ja sam, eto, polako došla iz Zagreba sa suda i idem voditi projektni sastanak na koji su mi došli kolege, uvaženi znanstvenici iz drugih europskih država. Naravno da se ne dam.

Moja poruka svima koji žele uzurpirati akademsku slobodu govora je u naslovu."

Objava Blaženke Divjak Foto:Screenshot/Facebook

Pročitajte i ovo Trajalo godinama Agent CIA-e mamio žene u stan, drogirao ih pa satima pozirao s njihovim golim tijelima: Objavljeni mučni detalji

Pročitajte i ovo SIROVI BIJES I STRAH Libanon u kaosu: Nijedan elektronički uređaj ne smatra se sigurnim

Pročitajte i ovo Dobro je znati Kako uštedjeti na računu za struju: Evo kada počinje jeftinija tarifa i na što trebate obratiti pozornost