udruga Sjena

Beroš odbio predstavnike Udruge za prava djeca s poteškoćama: "Ne morate vi meni govoriti..."

Ministra zdravstva Vilija Beroša prije sjednice Vlade dočekali su predstavnici Udruge Sjena. Pokušali su mu dati peticiju pokrenutu svu djecu koja imaju poteškoće u razvoju.

Predstavnici Udruge Sjena dočekali su ministra Vilija Beroša prije sjednice Vlade. Pokušali su mu uručiti peticiju pokrenutu za dječaka Antu Mikulića koji nema adekvatnu rehabilitaciju, ali i za svu djecu s poteškoćama koja se susreću s istim problemom.

Ministar kutiju s potpisima nije htio primiti, no uzela ju je državna tajnica koja je Antinu majku pozvala na razgovor. Ministarstvo se naknadno javilo s priopćenjem. Kažu kako poduzimaju sve kako bi svi pacijenti imali maksimalnu zdravstvenu skrb.

"Neću uzeti kutiju. Inače mislim da je mjesto za ovako složena pitanja ministarstvo. Netko je već bio, doći ćete ubuduće", rekao je Beroš predsjednici Udruge Sjena.

"Preko 24 tisuće djece s poteškoćama u razvoju vam nema sustavnu rehabilitaciju ni u zdravstvenom smislu ni u sustavu socijale. Mi smo danas glas ne samo Ante nego i te djece", rekla je Suzana Rešetar, predsjednica Udruge Sjena.

"Hvala vam. Ja to jako dobro znam, ne morate vi meni govoriti o broju djece koje imaju ovakve poteškoće", odgovorio joj je Beroš.

"Državna tajnica je obećala javit se, ostati ćemo u kontaktu i ja očekujem da bi barem do kraja sljedećeg tjedna mogli znati na čemu smo i hoće li biti pomaka po ovom pitanju ili ne", rekla je Antina majka Marica Mikulić.

Pročitajte i ovo Kako se piše Ovu riječ mnogi pogrešno pišu: Nemojte se osramotiti

Pročitajte i ovo objavila memoare Melania Trump zabila suprugu nož u leđa mjesec dana prije izbora: "Zašto bi itko osim žene...?"