"Do Dinare niđe ne stajem"

Beogradski odvjetnik pjevao zloglasnu pjesmu pa završio u šibenskom zatvoru: Srbija zatražila detalje slučaja

Nemanja Berić Foto: Facebook
Beogradski odvjetnik Nemanja Berić je završio u šibenskom zatvoru zbog pjevanja pjesme "Do Dinare niđe ne stajem".

Nemanja Berić, beogradski odvjetnik snimao je sebe kako vozi i pjeva pjesmu "Do Dinare niđe ne stajem" zbog če­ga ga je u Ba­ja­ko­vu za­u­sta­vi­la po­li­ci­ja i odvela na sud u Ši­be­ni­ku, gdje je osu­đen na 15 da­na za­tvo­ra.

Berić je porijeklom iz Knina gdje je bio i na odmoru s četvoricom kolega iz Beograda. Vo­ze­ći auto­mo­bil na pu­tu do Kni­na, pu­štao je i pje­vao pje­smu, a za­tim je to emitirao na Facebook profilu.

Pri po­vrat­ku u Sr­bi­ju, 10. kolovoza, po­li­ci­ja ga je za­u­sta­vi­la na graničnom prijelazu Ba­ja­ko­vo. Po­zva­na je po­li­ci­ja iz Kni­na ko­ja ga je pri­ve­la sucu za prekršaje u Ši­be­ni­ku. Be­ri­ću je za­tim iz­re­če­na pre­kr­šaj­na ka­zna jer je utvrđeno da izvođenjem ove pjesme remeti javni red i mir za što je predviđena novčana kazna od 700 do 4.000 eura i kazna zatvora do 30 dana.

Odvjetnička ko­mo­ra Sr­bi­je upu­ti­la je do­pis am­ba­sa­di Sr­bi­je u Hr­vat­skoj tra­že­ći in­for­ma­ci­je o uhap­še­nom ko­le­gi.

Ko­mo­ra mo­li veleposlanicu Srbije u Hrvatskoj Je­le­nu Mi­lić da ode u Ši­be­nik i po­sje­ti Be­ri­ća ka­ko bi se utvr­di­lo zbog če­ga je i pod kojom za­kon­skom osno­vom uhap­šen te jesu li mu prekršena ljudska prava i slobode, piše beogradska "Politika"

Pročitajte i ovo Čeka presudu Najrizičniji hrvatski zatvorenik pušten iz zatvora: Na slobodi je

Pročitajte i ovo Dva mrtva Sedam tisuća zaraženih u susjedstvu: Opasna bolest nezaustavljivo se širi

 

Povezane teme