Bandić psovkama protiv protivnika projekta

Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer se tramvajem provozao od Remize do Jelačićevog trga kojom prilikom se okomio na protivnike preuređenja Cvjetnog trga, a posebno na Teodora Celakoskog iz inicijative Pravo na grad.

Sav svoj bijes, najviše prema Teodoru Celakoskom iz inicijative Pravo na grad, vidno iznervirani Bandić, istresao je u pola glasa najbližem do sebe, direktoru ZET-a Ivanu Toliću, a mogli su ga čuti i neki od putnika u dvanaestici. 

- Tko je taj Celakoski da ruši ono što gradim? Što je on stvorio cijeloga života - nema ni kučeta ni mačeta. Ne mogu svi ti jadnici zajedno srušiti što ja mogu izgraditi - žestio se gradonačelnik pred iznenađenim i zbunjenim Tolićem. Kako se tramvaj s remize bližio Jelačićevu trgu, gradonačelnik je sve više gubio kontrolu i dobar ukus. 

- Pička mu materina, što hoće taj Celakoski? Bog ih jeb&8217;o bolesne! Da njih slušam i pratim proceduru, ne bi se ništa gradilo. Trebala je biti još jedna prezentacija ovog projekta, ali nema više toga, mamu im jebem. Kreće se odmah u realizaciju projekta. Treba provjeriti što se mora promijeniti u GUP-u, a što ne, da bi se počelo raditi - nekontrolirano je izbacivao uvrede prvi čovjek grada.

Svoju nervozu, kada je iznio stav o Celakoskom i sličnima, Bandić je nekako uspio kontrolirati i preusmjeriti na današnje prosvjede umjetnika na Cvjetnom trgu ispred rodne kuće pjesnika Vladimira Vidrića, koja se po projektu treba rušiti. 

- Neka oni pjevaju, sviraju, neka bubnjaju i buče koliko hoće. Kak se to zove, tehno? - upitao je Tolića Bandić. 

- Ne to je heavy metal - odgovorio mu je Tolić, koji je skrivao nelagodu zbog Bandićeve provale bijesa.