Na službenom putu

Ministar Anušić objavio fotografije i pohvalio se: "Prvi put sam letio Black Hawkom"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Ministar obrane Ivan Anušić na početku svog službenog posjeta SAD-u posjetio je Nacionalnu gardu Minessote, koja Hrvatskoj pomaže pri obuci i operativnom uvođenju Bradleyja.

Ministar obrane Ivan Anušić u službenom je posjetu Sjedinjenim Američkim Državama. Posjetio je Nacionalnu gardu Minessote, sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote, general-bojnikom Shawnom Mankeom, obišao je kamp Ripley.

"Nacionalna garda Minnesote pomaže pri obuci i operativnom uvođenju Bradleyja, a Hrvatska njima prenoseći svoja iskustva iz Domovinskog rata. U pratnji generala Mankea obišao sam kamp Ripley, gdje se pripadnici OSRH-a redovito obučavaju na helikopterima Black Hawk, i centar za održavanje borbenih vozila Bradley. Tijekom obilaska kampa prvi put sam letio Black Hawkom – borbenim helikopterom čijom ćemo dodatnom nabavom od osam helikoptera osigurati 12 moćnih helikoptera za HRZ!" napisao je ministar Anušić na X-u.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Naime, kako su kasnije priopćili iz MORH-a, uz postojeća četiri helikoptera Black Hawk koja već koristi Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Hrvatska će uz potporu Vlade SAD-a nabaviti dodatnih osam helikoptera Black Hawk.

Očekujemo da ćemo do 2028. godine imati kompletnu eskadrilu, napisali su.

"Zajednički radimo na opremanju i modernizaciji Hrvatske vojske borbenim vozilima Bradley te će do kraja ove godine njih osam biti predano našim Oružanim snagama na korištenje. Čekamo i dodatnih osam helikoptera Black Hawk, za koje su potpisani ugovori te će biti isporučeni Oružanim snagama u idućih nekoliko godina", rekao je ministar.

Posebno je istaknuo važnost suradnje kad je riječ o Bradleyjima koji su na remontu i modernizaciji u tvornici Đuro Đaković Specijalna vozila.

U kontekstu aktualne sigurnosne situacije u svijetu ministar Anušić i general Manke razgovarali su o Ukrajini. Ministar je istaknuo kako Republika Hrvatska podupire Ukrajinu od samih početaka agresije. Vlada Republike Hrvatska i Ministarstvo obrane osigurali su vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od 201 milijun eura.

Pročitajte i ovo objavio inspektorat Hitno se povlači proizvod za kosu koji mnogi koriste: "Može doći i do strujnog udara"

Pročitajte i ovo alarmantna situacija Hrvati sve više traže jednu vrstu lijekova: "Apsolutno je zabrinjavajuće..."

Povezane teme