akcije u zagrebu

Andrija Jarak ispred USKOK-a: "Ana Stavljenić-Rukavina dovedena na ispitivanje u USKOK"

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
U Zagrebu od jutra traju uhićenja i pretresi u čak tri velike akcije policije i USKOK-a. Uhićeno je više osoba, među kojima su Bandićeva bliska suradnica Ana Stavljenić-Rukavina, direktor HRT-a Kazimir Bačić…

Puno je akcija, puno imena, puno slučajeva. Je li se oglasio USKOK, što se kome stavlja na teret i ima li poveznica između te tri akcije doznaje reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak koji se javio uživo ispred USKOK-a.

17:45 Ana Stavljenić-Rukavina, bliska suradnica bivšeg gradonačelnika Bandića i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak dovedena je u USKOK na ispitivanje, javio je Jarak.

17:15 Jarak je javio kako je u tri odvojene akcije uhićeno osmero ljudi, a slučajevi nisu povezani.

"Ne sjećam se da su u jednom danu uhićivane osobe za tri različita predmeta. USKOK se još nije oglasio", javio je Jarak i dodao kako se očekuje da će oko 17:20 prvi uhićeni biti dovedeni na ispitivanje u USKOK. Svi uhićeni trenutno se nalaze u pritvoru na Oranicama.

Ne zna se koliko će ispitivanje trajati, javio je reporter i dodao kako će uhićenima po dolasku u USKOK biti pružena Pokua o pravima. To je dokument u kojem piše za što su osumnjičeni te će se uhićeni nakon toga moći očitovati o krivnji, braniti se šutnjom ili krenuti s aktivnom obranom.

Ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića sumnjiči se da je pomogao prijatelju pri kupnji zemljišta, uhićenje nema veze s javnim servisom, javio je Jarak i dodao kako je Ana Stavljenić-Rukavina privedena je zbog sumnje da je namještala i pogodovala u natječaju za izbor novog ravnatelja Dječje bolnice na Srebrnjaku nakon smjene Bore Nogala.

U slučaju adventskih kućica spominjale su se tri tvrtke koje su dobivale povoljan najam, a zatim dalje iznajmljivale po znatno višim cijenama.

Jarak je istaknuo kako je pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, novinarima koji su ispred USKOK-a donio veću količinu rashlađene vode.

Andrija Jarak će i u idućim informativnim emisijama Nove TV uživo izvještavati o ovim akcijama, a Mislav Bago komentirati njihovu političku pozadinu.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme