Aktualne teme

Plenković: "Sad je problem što idem brodom na otok. Što bih trebao? Plivati, da uštedim kao Bauk?"

Što radi Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kada je riječ o letovima predsjednika Republike Zorana Milanovića vojnim helikopterima, pita se predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

Predsjedništvo HDZ-a održalo je radovitu tjednu sjednicu u Zagrebu, a nakon nje je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković odgovarao na pitanja novinara.

Među njima je bilo i ono vezano uz stanje u Jadroliniji nakon tragedije i niza incidenata u toj državnoj kompaniji, no Plenković je to sve odbacio i ustvrdio da se radi o skretanu pažnje s prozivki na račun predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Na pitanje ima li informaciju da je smijenjen direktor tehničkog održavanja Jadrolinije i je li razgovarao s predsjednikom Uprave Jadrolinije Davidom Soptom Plenković je rekao da ne zna za smjenu i da nije razgovarao sa Soptom. "Zašto bismo trebali razgovarati? Zbog Milanovićeca posta? Pravi problem čitave lijeve scene u Hrvatskoj je - kako opravdati Milanovića."

"Idemo razgovarati o skretanju pažnje s pravog problema – kako opravdati Milanovića. Mi se nalazimo u predizbornoj fazi predsjedničkih izbora i vidim da su svi na muci kako u hrvatskom političkom prostoru opravdati kršenje Ustava pa se praviti nevješt, kako opravdati vrijeđanje novinara, kako opravdati brutalne uvrede političkim protivnicima, kako opravdati bahatost i rastrošnost u korištenju resursa. Da bi se to sakrilo, napiše se neki post, i to tjednima nakon teške nesreće. Važno je skrenuti pažnju s nedopustivog ponašanja. Ovdje je sve više nego jasno – čemu toliki letovi, zašto je to tajna, zašto je to klasificirano?", kazao je Plenković.

"Taj isti Milanović nas napada mjesecima s bulumentom jataka za odlazak u Helsinki 2017. ili 2018. na sastanak s finskim premijerom. Mi sve što radimo, radimo transparentno u potpunosti", ustvrdio je Plenkovi i dodao: "Ovo se okrenulo u temu tko je javio medijima da ovaj leti, nije pitanje što radi, gdje ide, nego tko ide."

"Njegovi jataci su se toliko uprli da je sad problem zašto ja idem na neki otok nekim brodom. Što bih trebao? Plivati, kao Bauk da uštedim? Kako bi mi drugačije trebali ići? Ako idemo na Dugi otok, idemo brodom. Ako idemo na Hvar, idemo brodom. Nećemo za to dizati Black Hawk", rekao je i dodao: "Ovo je fantastična, razotkrivajuća vježba za licemjerje hrvatske ljevice."

"Čemu toliki letovi, zbog čega, zašto je to tajna, što radi Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, što rade Milanovićevi 'jataci' iz SDP-a, kako ga ne prijavljuju, kako ga ne prijavljuju mediji i ne zovu predsjednicu Povjerenstva", pita se Plenković, a upitan hoće li on ovu situaciju prijaviti Povjerenstvum odvratio je: "Pa nisam ja Hajdaš Dončić ni Grbin da prijavljujem Povjerenstvu. To je njihov sport.”

"Zaista moraš biti slijep da ne vidiš o čemu se tu radi", kazao je i odbacio prozivke na svoj račun da se i on vozi okolo policijskim gliserom.

Uoči sjednice ministar obrane Ivan Anušić najavio je da će zatražiti izmjene Zakona o obrani. Plenković je rekao da moraju razgovarati o tome i dodao da će vidjeti što će se mijenjati: "Očito nije zadovoljan načinom kako funkcionira."

Što se tiče cijena energenata, rekao je da se vode završne konzultacije. Ponovio je i da je vladajuća većina stabilna te kazao da ne zna s kim pregovara DP-ov Josip Dabro.

Pročitajte i ovo Opsada bolnice Ministar Beroš oglasio se o incidentu na Rebru: "Inzistirao sam na procjeni sigurnosnih rizika"

Pročitajte i ovo OVI Indeks Objavljena lista: Ovo je pet najtraženijih zanimanja

Pročitajte i ovo traje akcija spašavanja Najmanje 12 poginulih: Prevrnuo se brod u jednom od najprometnijih kanala na svijetu

Pročitajte i ovo oglasio se i PEN Obuljen Koržinek o Buljevoj zabrani izložbe: "Zgrožena sam, a posebno zabrinjava..."

Povezane teme