Sva su koplja u zraku

Tajnik alkarskog društva o političkome šušuru u Sinju: "Već godinama nam dolazi državni vrh, njihove aktivnosti su njihove"

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju
Galerija
Dan je u kojem se održava 309. Sinjska alka. Sofija Preljvukić za Dnevnik Nove TV pratila je atmosferu tijekom cijeloga dana.

Novinarka Dnevnika Nove TV Sofija Preljvukić iz Sinja je otkrila je li poznat slavodobitnik i koji su posljednji događaji s trkališta. Razgovarala je i s tajnikom Viteškog alakarskog društva Ivanom Nasićem.

"Sva su koplja još u zraku", rekla je novinarka odavši da još nema slavodobitnika.

"Danas se lošije gađa u usporedbi s jučer i prekjučer. Do sada smo imali samo tri sride, a treba još 10-alk alkara odraditi treću trku", rekao je tajnik VAD-a.

Upitan o političkom odmjeru snaga u Sinju rekao je da su svi sa Sinjske alke na to navikli.

Pročitajte i ovo 29. obljetnica U Rijeci održan mimohod povodom Oluje: "Mi smo godinama sanjali Hrvatsku..."

Pročitajte i ovo Gužve će biti i u ponedjeljak Prometne nesreće odnijele tri života, vozači poručili: "Ima svakakvih pretjecanja, moraš biti oprezan..."

"Već godinama nam dolaze predsjednik, premijer i predsjednik Sabora. Njihove aktivnosti su njihove, a na nama je da organiziramo alku", rekao je Nasić.

Prokomentirao je i odaziv gostiju.

"Kapacitet nam je limitiran s obzirom da smo na ulici. Na gledalištu je sigurno 5000 gledatelja, a ima ih i izvan trkališta", rekao je i dodao da u gradu nakon alke uvijek vlada lijepa atmosfera.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.