Nudila je jutros kumica Ana na zagrebačkom Dolcu sve sniženo, ali ne ide pa ne ide. Prodala je samo gajbicu salate i par paradajza.
Nedostatak gostiju na kontinentu zato su pametno iskoristili na moru. U Šibeniku su cijene prilično 'paprene'. Limuni 20, kruške 18, lješnjak 70, breskve preko 10 kuna. Za visoke cijene svaki prodavač ima neko svoje objašnjenje.
Kako bi odgovorili morskom udarcu, i na zagrebačkim štandovima uvedena je nova taktika. Tako se dvadesetak minuta nakon podneva paprike, breskve, rajčice i ananas mogu naći u pola cijene.
Abnormalne raspone u cijenama - ekonomski analitičari smatraju normalnom pojavom u ovo doba godine.
No, trgovci su očajni. Kažu, cijene snižavaju samo da im ne propadne višegodišnji trud.
I dok se jedni opravdavaju na španjolske kupine, francuske rajčice ili portugalske banane - građanima je svejedno. Oni samo žele proći što jeftinije. No, ni to očito ne ide lako.