Predsjednik Uprave Stjepan Komar rekao je na konferenciji za novinare kako uvođenje HACCP sustava znači veću razinu zdravstvene sigurnosti hrane, poboljšanje proizvodnih procesa i viši standard kvalitete proizvoda, a recertifikacija standarda ISO 9001:2000 potvrdu učinkovitog upravljanja sa sustavom nadzora kvalitete.
Govoreći o poslovanju tvrtke, Komar je istaknuo da se, zbog visokih otkupnih cijena sirovina te poslije njihova naglog pada, te pada cijena gotovih proizvoda, u prošloj godini očekuje gubitak na razini gubitka iz 2007. godine od 22 milijuna kuna, ali ne može ga precizno odrediti jer još nije izrađen završni račun za prošlu godinu.
Tvrtka nije u blokadi te da ove godine očekuje stabilizaciju cijena uljarica i gotovih proizvoda Ustvrdio je kako tvrtka, uz velika nastojanja, ispunjava sve obveze prema bankama, dobavljačima i zaposlenicima, ali, s obzirom na uvjete ukupnog poslovanja, ove se godine mogu očekivati određeni problemi s likvidnošću.
Dodao je da tvrtka nije u blokadi te da ove godine očekuje stabilizaciju cijena uljarica i gotovih proizvoda, a s obzirom na planirani otkup 70.000 tona uljane repice i oko 60.000 tona suncokreta i prošlogodišnje zalihe, očekuje se znatno veća popunjenost kapaciteta te tvornice, i to 85 posto, pa se ove godine ne predviđa otpuštanje radnika, nego zadržavanje prošlogodišnje razine zaposlenosti.
Na upit o plaćama zaposlenika u ovoj godini odgovorio je kako ne očekuje da će se plaće smanjivati, ali ni previše povećevati. Komar je napomenuo kako će za sanaciju cjelokupnog stanja u tvrtki biti nužna i pomoć Ministarstva poljoprivrede te da tvrtka predlaže reprogramiranje kreditnih obveza za poticanje izvoza prema Hrvatskoj banci za obnovu i razvoj (HBOR) od 10 milijuna kuna te uvođenje državnih subvencija zbog pada cijena gotovih proizvoda u odnosu prema visokoj prošlogodišnjoj otkupnoj cijeni uljarica.