Svuda u okolici Ogulina slična slika, po poljima berači koji kupus beru ručno.
'Pazimo na sve, na čistoću, na kvalitetu i da se zelje ne razbije i odavde čisto ide u bazene', kaže Jadranka Drakulić.
>> Počela berba lubenica: U dolini Neretve se ubere i 13.000 tona!
Unatoč suši, kupusa će biti dovoljno za sve njegove ljubitelje. Osim tradicionalnih, mogu se pripremati i neka modernija jela, poput rolica. 'One se pripremaju tako da se samelje svinjetina i govedina, napuni se listićima svježeg kupusa, zarola se i omota pancetom', objašnjava Bojan Ogrizović, hotelski kuhar.
Ukusan obrok koji ne može proći bez domaćeg češnjaka. 'Mislimo ga zaštititi, kako bi bio prepoznat na tržištu, da je upravo to češnjak iz Hrvatske', kaže poljoprivrednica Vesna Vrankić.
Vrijedne ruke podno Kleka još će dugo ručno brati svoj najpoznatiji proizvod, ogulinski kupus, u kojemu će mnogi uživati u hladne zimske dane
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook