Sastojci za tijesto:
- 1 kg brašna
- 1 svježi kvasac
- 1 mala žličica šećera
- 2 dl mlijeka
- 2 žličice soli
- 1 žlica začina (ružmarin, majčina dušica, bosiljak)
- 2 žlice maslinova ulja
- voda
Sastojci za nadjev:
- 3-4 glavice luka
- 5 rajčica (ili limenka pelata)
- 100 g fileta slane ribe
- 100 g maslina bez koštica
- 2 dl maslinova ulja
- papar
Priprema:
U šalicu ulijte mlako mlijeko, dodajte kvasac i šećer te lagano promiješajte da se sastojci otope. Stavite na toplo mjesto da kvasac uziđe. U veliku posudu stavite brašno, dodajte sol i začine, lagano promiješajte te napravite udubinu u sredini. Ulijte kvasac i maslinovo ulje te promiješajte. Zalijevajte mlakom vodom, miješajući dok smjesa ne postane jednolična. Tijesto dobro izradite, podijelite u dvije lopte te ostavite oko 40 minuta da naraste.
Razvaljajte tijesto, te jedan dio stavite u namazan pleh. Tijesto oblikujte tako da prelazi rubove pleha.
Na tijesto rasporedite masline, luk i rajčicu narezane na tanke kolutiće te komadiće ribljeg fileta. Pospite paprom. Drugim dijelom tijesta prekrijte nadjev. Tijesto izbodite vilicom, premažite maslinovim uljem i pecite 45 minuta na 180 stupnjeva.