Tijesto:
- 500 g integralnog brašna
- 1 vrećica kvasca
- 6 žlica ulja (može i maslinovo)
- prstohvat soli
- 300 ml mlake vode
Nadjev:
- 250 g patlidžana
- 150 g tikvica
- 100 g paprike
- 50 ml maslinova ulja
- 80 g naribanog parmezana
- 150 g mozzarelle
- umak od rajčice
Priprema:
Brašno, kvasac, ulje i sol lagano umiješajte uz neprestano dodavanje vode, te ostavite na toplom mjestu da naraste.
Patlidžane, tikvice i paprike očistite, operite i narežite na ploškice. Razvaljano tijesto najprije premažite umakom od rajčice, zatim poredajte povrće i na kraju stavite mozzarellu i pospite parmezanom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta te pečenu pizzu lagano začinite maslinovim uljem.