Naravno, nemojte pretjerivati u količini tijesta i mozzarelli, a preporučuje se da glavni sastojak za nadjev ipak bude povrće. Tijesto od integralnog brašna bogato je antioksidansima koji štite krvotok. Umak od rajčice obiluje betakarotenom, likopenom i vitaminom C. Stavite li na njega mozzarellu, pizza će sadržavati i kalcij.
Znanstvenici Centra za farmakologiju u Milanu, proučavajući 8 tisuća redovitih konzumenata pizze, zaključili su da jedenje jedne ili dvije pizze tjedno drastično smanjuje pojavljivanje nekih vrsta raka. Dakle, nemojte imati grižnju savjesti kad jedete pizzu. U onoj masnijoj nemojte pretjerivati, a ovu s integralnim tijestom, minimalnom količnom sira i puno povrća možete jesti gotovo svakodnevno. Ukoliko usto kombinirate juhu, salatu ili jogurt, imate savršen lagani objed koji će vam dati potrebnu energiju i dugo vas držati sitima. Pizza s povrćem i integralnim tijestom nije masna pa nam ne pada teško na želudac i lako je probavljiva.
I na kraju, jedan važan savjet: Ako katkad i naručite pizzu u restoranu, potrudite se najprije pojesti zdravu zelenu salatu s malo naribanog sira kako bi vas malo zasitila prije nego što se predate potpunom uživanju u slasnim zalogajima pizze. Na kraju možda ne osjetite potrebu da pojedete baš cijelu pizzu.